back

Районна серпнева конференція педагогічних працівників «Нова українська школа – від старту до успіху»

28 серпня 2018

Обговорили підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти у 2017-2018 навчальному році, визначили завдання на наступний рік у світлі реалізації концепції Нової української школи освітяни району сьогодні, 28 серпня, на районній серпневій конференції педагогічних працівників. Захід відбувся у актовій залі Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

У роботі конференції взяли участь заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова, голова Ріпкинської районної державної адміністрації Борис Мелашенко, заступник голови РДА Світлана Тризна, заступник голови районної ради Світлана Ткаченко, керівники та педагоги закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, голови профспілкових комітетів.

Основне питання — старт Нової української школи.

Після затвердження порядку денного начальник відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту РДА Леонід Багмут розповів про досягнення в освітянській галузі за минулий навчальний рік, зупинився на проблемах освітян та окреслив впевнений поступ Ріпкинщини на шляху до розбудови Нової української школи.





Педагоги Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 поділилися досвідом роботи та досягненнями по впровадженню нового Державного стандарту початкової загальної освіти. Саме даний заклад — один із чотирьох пілотних на Чернігівщині Всеукраїнського експеременту. Тож минулого навчального року учні перших класів вже випробовували новинки освітнього процесу. З 1 вересня у районі 215 першокласників (включаючи Любецьку ОТГ) навчатимуться по-новому.

Звертаючись до присутніх заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова зазначила, що цей навчальний рік особливий для всіх освітян України і Чернігівщини зокрема - розпочинається довготривала освітня реформа. Вона якісно відрізняється від попередніх спроб реформування, перш за все, тим, що держава закладає реальні передумови змін. У першу чергу, відчувається фінансова підтримка: цьогоріч для організації роботи перших класів області виділено близько 40 мільйонів гривень, у тому числі, для Ріпкинського району понад 493 тисячі.

- Головна мета Нової української школи – створити таку школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Чи не вперше освітню реформу підтримано значним фінансовим ресурсом, у тому числі на засадах співфінансування з місцевими бюджетами. Для організації роботи закладів загальної середньої освіти Ріпкинщини з різних джерел фінансування виділені значні кошти, - сказав голова райдержадміністрації Борис Мелашенко.

Навчальні заклади району готові до початку нового навчального року. Наразі освоєно майже половину коштів державної субвенції. Вже наявні комп’ютерне обладнання та меблі. Всі заклади загальної середньої освіти підключені до мережі Інтернет. До кінця вересня зрахунок субвенції надійдуть два кабінети біології та мультимедійне обладнання для двох кабінетів інформатики, двох - іноземної мови та для кабінету української мови .

Говорили також про розвиток інклюзивного середовища. У 2017-2018 навчальному році у семи школах функціонувало 16 відповідних класів, у яких навчалися 17 дітей з особливими освітніми потребами. Було введено 16 посад асистента вчителя. У планах на цей рік — відкриття інклюзивно-ресурсного центру та медіатеки у Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Кращим представникам педагогічної спільноти району керівники вручили відзнаки обласного управління освіти і науки ОДА, районної державної адміністрації, районної ради та відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту РДА.

За багаторічну сумлінну працю, професіоналізм, значні досягнення у справі навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди Дня знань Почесною грамотою Управління освіти і науки ОДА нагороджено:

Бібік Наталію, учителя початкових класів Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2;

Дебелу Тетяну, вчителя історії та правознавства Ріпкинської гімназії ім. С.Русової.

Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

ЗАЙЦЕВУ Тамару, учителя трудового навчання та хімії Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів,

СИЛЕНКА Олексія, вихователя супроводу дітей шкільного автобуса Ріпкинської гімназії ім. Софії Русової.

Подяку голови районної державної адміністрації оголошено:

ЯРОЦЬКІЙ Таїсії, керівнику музичному Ріпкинського комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Веселка»,

ПОПЕЛ Аллі, вихователю Ріпкинського комунального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 2 «Колосок».

Принагідно голова РДА вручив подарункові сертифікати переможцям огляду-конкурсу на кращий пришкільний табір району.
























Загальний відділ, організаційної
роботи та контролю апарату
районної державної адміністрації
за повідомленням відділу освіти,
сім'ї, молоді та спорту РДА