back

Робоча поїздка в Любеч

06 червня 2014

5 червня голова райдержадміністрації Ірина Вовк, голова районної ради Віктор Бугай та начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Зінаїда Пінчук побували в Любецькій селищній раді.

Вони оглянули об’єкти історико-археологічного музейного комплексу “Древній Любеч”, відвідали пам’ятку архітектури державного значення Спасо-Преображенський храм, де поспілкувалися з його настоятелем о.Іоаном ( Фурданичем). Мова йшла про співпрацю влади та релігійних громад в забезпеченні громадського миру і спокою, про використання багатої історико-культурної спадщини Любеча для розвитку паломництва і туризму.

Також взяли участь в роботі 50-ї сесії Любецької районної ради шостого скликання, на якій розглядалися питання про визнання повноважень селищного голови Сергія Зарецького та присвоєння йому відповідного рангу, внесення змін до селищного бюджету, припинення повноважень селищної територіальної виборчої комісії, про роботу сміттєзвалища, відновлення діяльності селищного громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Кордон». Депутати розглянули ряд звернень, які стосувалися земельних питань.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять почесного громадянина Любеча, доктора технічних наук, академіка, мецената Віталія Бахмута, якого не стало в травні цього року.

Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації Ірина Вовк відзначила плюралізм думок депутатів, патріотизм та високий рівень самоорганізації, притаманний територіальній громаді Любеча. Вона побажала новообраному любецькому селищному голові успіхів в реалізації його конструктивних намірів за підтримки громади та закликала всіх до об’єднання зусиль заради консолідації українського суспільства в складних умовах реформування багатьох галузей в соціальній сфері та економіці, здійснення антитерористичної операції на Сході України. Ірина Вовк відповіла на ряд запитань депутатів, серед яких – про перспективу проведення в Любечі у цьому році VII Відкритого фестивалю традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств "Київська Русь" .

На завершення засідання голова районної ради Віктор Бугай привітав Сергія Зарецького та побажав йому своєю діяльністю виправдати довіру виборців, згуртувати громаду для вирішення її нагальних проблем та відродження слави древнього Любеча.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації