back

Зустріч голови райдержадміністрації Ірини Вовк з ріпкинським селищним головою Сергієм Гарусом

28 травня 2014

28 травня голова райдержадміністрації Ірина Вовк провела робочу зустріч з ріпкинським селищним головою Сергієм Гарусом, в ході якої обговорено питання його участі в поїздці в Німеччину в рамках міжнародного проекту «Сталий розвиток малих міст Чернігівської області», що реалізується за сприяння Фонду Ганса Зайделя. Серед членів делегації Чернігівщини і замглайський селищний голова Олександр Красківський. В програмі візиту з 30 травня по 7 червня цього року – зустріч з міським головою Львова Андрієм Садовим, бургомістром міста Кемптен та представниками Фонду в місті Мюнхен.

Це сприятиме поліпшенню професійних якостей посадових осіб місцевого самоврядування з метою їх подальшої участі у формуванні спроможності міст, селищ Чернігівщини до сталого розвитку та проведення реформи місцевого самоврядування в Україні. Вивчення і впровадження європейського досвіду з питань функціонування житлово-комунального і дорожнього господарства, інвестиційної діяльності, благоустрою та екології дасть змогу ефективніше вирішувати існуючі проблеми в селищах.

Сергій Гарус проінформував керівника району про потребу в додаткових місцях в дошкільних навчальних закладах селища Ріпки. На даний час в райцентрі є багато родин, які бажають, щоб їхні діти отримали повноцінну дошкільну освіту, проте вирішення цього питання стримує недостатнє фінансування. Водночас проблеми організації дошкільної освіти для дітей 4-5-річного віку певною мірою вирішує діяльність на базі Ріпкинського районного Центру дитячої та юнацької творчості школи раннього розвитку дитини дошкільного віку «Малятко», яку нині відвідує 35 вихованців. Для дітей організовано логіко-математичні та пізнавальні заняття і заняття з мовленнєвого спілкування, початків англійської мови, інформатики, образотворчого мистецтва, співів і танців.

На зустрічі також було обговорено питання благоустрою Ріпок, зокрема, шляхом проведення громадських робіт. Завдяки результативній співпраці селищної ради з районним Центром зайнятості та приватними підприємцями вдається виконувати значний обсяг робіт з благоустрою із залученням безробітних.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації