back

Нарада з питання підготовки та проведення в районі позачергових виборів Президента України

22 травня 2014

22 травня в.о. голови райдержадміністрації Сергій Мохнач провів нараду з питання забезпечення належного проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року. Він проінформував учасників наради про завдання, поставлені головою облдержадміністрації Володимиром Івашком, щодо необхідності забезпечити демократичне, організоване, легітимне та безпечне проведення виборів.

Сергій Мохнач повідомив, що на даний час в районі зареєстровано 23 813 виборців, що голосуватимуть на 51 виборчій дільниці. Дільничні виборчі комісії укомплектовані, сьогодні вони отримають бюлетені та уточнені списки виборців. В районі також працює окружна виборча комісія. Внаслідок складних погодних умов нещодавно довелося провести аварійно-відновлювальні роботи на території окремих населених пунктів району: відновлювати стаціонарний телефонний зв’язок та електропостачання, розчищати автошляхи від повалених дерев, ліквідувати наслідки підтоплення присадибних ділянок, проривів дамб на водоймах. Проте наслідки стихії в основному подолані і не завадять громадянам взяти участь у виборах.

Про готовність забезпечити громадський порядок під час проведення виборів доповів т.в.о. заступника начальника РВ УМВС в Чернігівській області Олександр Клесун. Про стан протипожежної безпеки на виборчих дільницях проінформував начальник районного відділу ГУ ДСНС Ігор Афанас’єв. Директор Ріпкинського РЕМ Микола Терещенко запевнив, що в день виборів чергуватимуть 6 бригад, і висловив прохання забезпечити охорону РЕМ працівником правоохоронних органів 25 та 26 травня.

Учасники наради, відповідальні за організацію виборів у територіальних громадах, прозвітували про стан підготовки до виборів виборчих дільниць району, рівень співпраці дільничних виборчих комісій та органів місцевого самоврядування, хід вирішення окремих питань.

На завершення наради в.о. голови райдержадміністрації дав доручення стосовно перевірки надійності стаціонарного телефонного зв’язку з виборчими дільницями, звернув увагу на питання використання державної символіки, організаційного, матеріально-технічного та кадрового забезпечення дільниць і висловив впевненість у здатності всіх районних служб та відповідальних працівників вирішувати всі поставлені завдання, на належному рівні провести вибори в районі.

Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації