back

Подолання наслідків буревію в районі

21 травня 2014

Нещодавно населені пункти нашого району постраждали від стихії, яка завдала значної шкоди. Для ліквідації наслідків буревію була залучена спеціальна техніка, фахівці, населення. В.о. голови райдержадміністрації Сергій Мохнач побував в постраждалих населених пунктах, де ознайомився з ходом проведення аварійно-відновлювальних робіт, зустрівся з керівниками територіальних громад та жителями.

Внаслідок несприятливих погодних умов (поривів вітру, дощу) 17-19 травня було знеструмлено окремі оселі в населених пунктах району. В селі Грабів повалено 6 опор ліній електропередач. В селі Мокрі Велички на ранок було відключено трансформатор. Всього надійшло 11 заявок від мешканців району щодо відсутності електропостачання. Станом на 20.05.2014 року по району працювало 7 бригад Ріпкинського РЕМу.

В селах Убіжичі, Грабів, Даничі, Вербівка, Горностаївка, Гучин не працювали АТС. З цієї причини 11 виборчих дільниць залишалися без телефонного зв’язку. Працює 5 бригад Цеху телекомунікаційних послуг №13 Чернігівської філії ПАТ «Укртелеком». В.о. голови райдержадміністрації Сергій Мохнач провів робочу зустріч з начальником Цеху Віталієм Крутченком з питання ліквідації наслідків стихії. Вирішено, що протягом 2-х днів телефонний зв’язок на виборчих дільницях буде відновлено.

Внаслідок сильного дощу відбулося підняття рівня води в річці Каганець, через що було пошкоджено земляні насипи в трьох місцях меліоративного каналу біля села Горностаївка: одна – повністю, дві – частково. На вулиці Поліській вимито грунт шириною 4 м, глибиною 2 м., на вулиці Свято-Покровській – шириною 1,5 м, глибиною 2 м. Один насип зруйновано повністю (ширина 10 м, глибина 3 м). Два насипи будуть відновлені власними силами, третій – потребує значних капіталовкладень.

Мають місце поодинокі випадки пошкодження дахів в селах Нові Яриловичі та Грабів. Частково підтоплено присадибні ділянки в селах Грибова Рудня (Олешнянська сільська рада) та Сиделівка (Новояриловицька сільська рада). Протягом 19 травня було вжито заходів щодо пониження рівня води в зазначених населених пунктах.

В ніч з 19 на 20 травня мали місце падіння дерев на дороги між Ріпками і Радулем, Ріпками і Любечем. Силами районного відділу ГУ ДСНС до ранку дороги було розчищено, рух поновлено повністю.

Відділ інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації