back

Робочий візит голови обласної ради Миколи Звєрєва в Ріпкинський район

15 травня 2014

15 травня в залі райдержадміністрації відбулася зустріч голови обласної ради Миколи Звєрєва з керівництвом району, сільськими та селищними головами, членами Президії районної ради, керівниками окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, районних організацій та установ, членами громадської ради при райдержадміністрації, представниками засобів масової інформації. На зустрічі були присутні перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола, депутати обласної ради Іван Коробка та Іван Чаус.

У своєму виступі голова обласної ради озвучив пріоритети своєї програми діяльності та зупинився на особливостях реалізації в Чернігівській області пілотного проекту реформування системи місцевого самоврядування у відповідності до стандартів Європейського Союзу, вимог Європейської хартії місцевого самоврядування, реальних потреб територіальних громад.

Він акцентував увагу присутніх на необхідності подолання внутрішніх і зовнішніх викликів, котрі постають перед державою та суспільством, шляхом проведення системних змін в управлінні, економіці та соціальній сфері, забезпеченні громадянського миру. Коротко проінформував про свою участь в засіданні першого Всеукраїнського круглого столу національної єдності, який відбувся напередодні в Києві.

Вдосконалення чинного законодавства, боротьба з корупцією, залучення інвестицій та створення нових робочих місць, розвиток освітньої галузі та охорони здоров’я, особливо в сільській місцевості, зважена кадрова політика, забезпечення злагоди і єдності в українському суспільстві – такі завдання, на думку очільника обласної ради, є першочерговими.

Микола Звєрєв запевнив, що і надалі відстоюватиме інтереси області, кожної територіальної громади, працюватиме виключно в інтересах людей. Він відповів на запитання учасників зустрічі щодо перспективи роботи Державної казначейської служби в умовах реформування системи місцевого самоврядування, стосовно кадрових призначень в районі, відродження промисловості району і використання його природних ресурсів, організації харчування і оздоровлення дітей, соціального захисту та забезпечення ліками ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, реконструкції Добрянської ЗОШ І-ІІІ ст. з розміщенням в одноповерховій будівлі шкільного молодіжного центру. Голова обласної ради також вислухав пропозиції стосовно пенсійної реформи в Україні, покращення автобусного сполучення. Він висловив вдячність присутнім за конструктивний діалог та побажав всім миру, міцного здоров’я і оптимізму.

Голова обласної ради разом з першим заступником Олександром Кодолою, депутатами обласної ради Іваном Коробкою та Іваном Чаусом, головою районної ради Віктором Бугаєм побував в смт Добрянка, де ознайомився з ходом реконструкції приміщення для шкільного молодіжного центру, поспілкувався з працівниками Добрянської селищної ради, представниками громади, які висловили нарікання на стан місцевих доріг, що негативно впливає на роботу швидкої допомоги. Жителі Добрянки звернулися до Миколи Звєрєва з проханням посприяти у вирішенні проблеми незадовільного транспортного сполучення.


Відділ інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації