back

Круглий стіл "Свідоме материнство - відповідальне батьківство"

12 травня 2014

«Серце матері — це вселенська

безодня любові, турботи

і всепрощення»

Кожної другої неділі травня в Україні відзначається День матері. В 2014 році День матері відзначали 11 травня. День матері святкують у Європі, в США, в країнах Азії. І така велика популярність цього свята цілком зрозуміла, оскільки споконвіку мама була найдорожчою та найріднішою людиною для кожного. Мами присвячують життя своїм дітям, жертвуючи всім заради їх щастя. Слово "мати", "мамо", "матуся" завжди асоціюється у нас з любов'ю, добротою, ласкою. Мати - найближча людина, яка піклується про нас, незалежно від нашого віку, статусу, сімейного стану, майже єдина людина, яка любить нас безумовною, щирою любов'ю.

Безумовно, це свято - одне з найбільш зворушливих свят, тому що всі ми з дитинства і через все життя до своїх останніх днів несемо в своїй душі єдиний і неповторний образ - образ своєї матері, яка все зрозуміє, пробачить, притисне до серця і буде самовіддано любити свою дитину незважаючи ні на що.

З метою попередження раннього соціального сирітства та формування відповідального батьківства 7 травня 2014 року Ріпкинський районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі пологового відділення КЗ «Ріпкинська ЦРЛ» було проведено круглий стіл «Свідоме материнство та відповідальне батьківство» для вагітних жінок та породіль.

В заході взяли участь завідуюча пологовим відділенням КЗ «Ріпкинська ЦРЛ» І.Г. Янчук, лікар-неонатолог КЗ «Ріпкинська ЦРЛ» В.П. Молчанова КЗ, директор Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Л.В. Сидоренко, начальник районного управління юстиції Н.В. Лемешко, начальник відділу адресних соціальних виплат управління соціального захисту населення С.М. Лукаш, начальник відділу статистики Ріпкинської районної державної адміністрації Т.І. Апанасенко, провідний спеціаліст Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Г.В. Антонік.

На засіданні Круглого столу молоді жінки були проінформовані про державні соціальні гарантії для сімей з дітьми, про сімейні форми виховання – прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, про попередження насильства в сім’ї та відповідальне батьківство, про демографічну ситуацію в районі та подивились відеолекторій «Догляд за новонародженим».

На згадку про проведений захід районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було вручено подарунки вагітним жінкам та породіллям, які брали в ньому участь – фотоальбоми та дитячий одяг.

Районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді вітає всіх мам з їх святом. Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.


Директор Ріпкинського районного центру

соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Леся Сидоренко


Провідний спеціаліст районного центру

соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Галина Антонік