back

Робити добро для людей

30 квітня 2014

29 квітня в селі Коробки Малинівської сільської ради відбулося освячення новозбудованої каплички на честь ікони Казанської Божої Матері, святої рівноапостольної Ніни та святого пророка хрестителя Іоанна Предтечі, спорудженої благодійником, директором ПП «Будінвест-Чернігів» Григорієм Пузаном, який народився в цьому селі.

Чин освячення хреста та каплички здійснили настоятель Спасо-Преображенського храму в смт Любеч о. Іоанн ( Фурданіч) та настоятель храмового комплексу на честь Усіх Святих землі Чернігівської в м.Чернігів о. Петро (Казновецький) за участі чоловічого хору цього храмового комплексу ( регент - Володимир Коцур). Після освячення каплички представники духовенства у своїх зверненнях підкреслили велике значення цієї події для жителів громади, району у примноженні духовності та вихованні молодого покоління на прикладах доброчинності, милосердя та патріотизму.

Зі словами вдячності Григорію Пузану від імені громади виступила малинівський сільський голова Ніна Голобурда, яка вручила йому подяку та пам’ятний подарунок. Також було вручено подяку представнику будівельників Олегу Голобурді.

На святі прозвучали вітання автору проекту каплички заслуженому архітектору України Валерію Зеленюку та художнику-іконописцю Володимиру Герасименку.

З вітальним словом до учасників свята звернулися заступник голови райдержадміністрації, депутат районної ради Ірина Труба та жителька Любеча, сестра Григорія Пузана Валентина Веремієнко.

Приємно відзначити, що отець Петро (Казновецький) вручив всім дітям іконки Собору Усіх Святих землі Чернігівської, а начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Зінаїда Пінчук подарувала ікону для каплички.

Довідково. В 2009 році Григорій Пузан став переможцем обласного конкурсу «Благодійник року» в номінації “БЛАГОДІЙНИК РОКУ – ПРИВАТНА ОСОБА”. Він неодноразово виділяв кошти на ремонт доріг у селі Коробки та реставрацію пам’ятників у Ріпкинському район, постійно надає благодійну допомогу Малинівській загальноосвітній школі І–ІІ ступенів. В 2012 році Григорій Іванович надав кошти та матеріали для встановлення в Парку Слави смт Ріпки пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам, вихідцям з Ріпкинського району.


Відділ інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації