back

Мітинг-реквієм з нагоди 28-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

28 квітня 2014

26 квітня в парку Слави смт Ріпки відбувся мітинг-реквієм з нагоди вшанування 28-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, на якому прозвучав виступ голови райдержадміністрації Володимира Герасенка. Він, зокрема, зазначив: «Чорнобиль - це страшна сторінка нашого життя, яку неможливо забути ніколи. Не обминула Чорнобильська трагедія і наш район.

Сотні добровольців з Ріпкинщини квітучої весни 1986 року відправилися на ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. В зоні радіоактивного забруднення опинилося 70 населених пунктів, з яких 15 були віднесені до зони гарантованого добровільного відселення, а село Редьківка – до зони безумовного відселення. Зараз в районі проживає понад 15280 громадян, потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, в тому числі 298 ліквідаторів та 2525 дітей.

Експлуатація й підтримання безпеки об’єкта «Укриття», вирішення проблеми захоронення радіоактивних відходів і, найголовніше, - соціальний захист потерпілого населення – все це зараз є одним із головних завдань нашої держави».

Присутні вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку «Загиблим та померлим внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю райдержадміністрації