back

Щодо спрощеного порядку державної реєстрації права оренди земельної ділянки

23 квітня 2014

Доводимо до відома громадян, які бажають зареєструвати право оренди на земельні ділянки інформацію щодо документів, необхідних для проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки, право власності на яку зареєстроване до 01 січня 2013 року, у спеціальному розділі Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. 12 лютого 2014 року набрав чинності Порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.10.2013 № 868.

Відповідно до положень вказаного порядку, якщо Ваше право власності на земельну ділянку було зареєстроване до 1 січня 2013 р. відповідно до законодавства, що діяло на момент його виникнення, та не зареєстроване у Державному реєстрі прав, то перереєстрацію права власності на неї проводити немає необхідності. Державний реєстратор проведе реєстрацію Вашого права оренди земельної ділянки в спеціальному розділі Державного реєстру речових прав.

Для проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки заявник подає:

● заяву про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо іншого речового права);

● договір оренди землі, укладений відповідно до законодавства, що діяло на момент його укладення (його копію, завірену відповідно до законодавства);

● документ, що посвідчує внесення плати за надання витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно – 120 грн. згідно постанови КМУ від 21.11.2012 року № 1204;

● документ про сплату державного мита – 51 грн. згідно Декрету КМУ «Про державне мито».

Крім цього, до законодавства у сфері державної реєстрації прав внесено зміни, якими забезпечено можливість подання документів, необхідних для проведення державної реєстрації прав, в тому числі права оренди земельної ділянки, шляхом надсилання поштою.


В.о. начальника реєстраційної служби
районного управління юстиції
С.А.Данич