back

Профілактика туберкульозу - проблема спільна

31 березня 2014

Нещодавно відбулась спільна нарада працівників Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сектору дільничних інспекторів Ріпкинського РВ УМВС України в Чернігівській області, товариства «Червоний Хрест» та Кримінально-виконавчої інспекції Ріпкинського району.

Начальник сектору дільничних інспекторів міліції Ріпкинського РВ УМВС, капітан міліції Приходько О.М. проінформував про кількість осіб, хворих на туберкульоз на території України та Ріпкинського району в період з 2013 року по теперішній час та про порядок взаємодії установ виконання покарань та суб’єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк.

Патронажна медсестра товариства «Червоний Хрест», Шарова К.О., проінформувала про способи профілактики та лікування хворих на туберкульоз.

Фахівець із соціальної роботи Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Скоробагата К.С. зазначила, що центром систематично проводиться робота, спрямована на профілактику захворювань на туберкульоз серед населення району, оновлено лекційний матеріал та відеотеку з даного питання.

Інспектор кримінально-виконавчої інспекції Ріпкинського району, старший лейтенант внутрішньої служби, В’ялько О.О., проінформувала про можливість і в подальшому проведення заходів щодо профілактики захворювання на туберкульоз серед осіб, які перебувають на обліку кримінально-виконавчої інспекції району.

З метою профілактики захворювання на туберкульоз серед осіб, які перебувають на обліку у кримінально-виконавчій інспекції Ріпкинського району, засудженим запропоновано пройти флюорографічне обстеження.


Сидоренко Л.В., директор Ріпкинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Скоробагата К.С., фахівець із соціальної роботи РЦСССДМ.