back

Семінар-нарада за участю керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств району

28 березня 2014

27 березня голова районної державної адміністрації Володимир Герасенко за участі голови районної ради Віктора Бугая, заступника голови райдержадміністрації, начальника управління агропромислового розвитку Ірини Труби, керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств району провів нараду.

На нараді було розглянуто наступні питання:

- Про збереження позитивної динаміки нарощування обсягів виробництва зернових та технічних культур, зокрема круп’яних шляхом оптимізації структури посівних площ сільськогосподарських культур урожаю 2014 року, дотримання контролю за правомірністю вибуття великої рогатої худоби, зокрема корів.

- Про розвиток сільськогосподарської кооперації на селі шляхом створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на селі.

- Про стан заключення та виконання соціальних угод, про взаємовідносини між сільськими, селищними радами та орендарями земель сільськогосподарського призначення.

- Про дотримання вимог безпеки під час виконання весняно-польових робіт.

- Про звітність з водокористування.

- Про доцільність забезпечення програми «Формування регіональних ресурсів продовольчого зерна в Чернігівській області на 2014-2015 маркетинговий рік».

З цих питань присутніх на нараді проінформували: заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку Ірина Труба, заступник начальника відділу розвитку сільських територій аграрного ринку та інвестицій департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Кужель, начальник відділу фінансово-кредитного забезпечення управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Тетяна Семенюк, страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м.Чернігові Чернігівської області Андрій Жидиньов, інженер-гідротехнік першої категорії Ріпкинської експлуатаційної дільниці №1 Чернігівського міжрайонного управління водного господарства Любов Єцкало та начальник відділу розвитку агропромислового виробництва управління агропромислового розвитку Петро Соловей.

Висловлюючи думку щодо структури посівів, керівник району зауважив, що структура в першу чергу залежить від попиту на продукцію та її ціну. Ринок завжди дикутує свої умови. На жаль, він в деякій мірі має і політичну складову. Для забезпечення сталих і прогнозованих показників в структурі посівів є необхідність регулювання шляхом законодавчих актів.

Голова райдержадміністрації загострив увагу керівників територіальних громад на необхідності фіксувати документально дані про надану сільгосппідприємствами допомогу в рамках діючих соціальних угод. Він висловив стурбованість низьким рейтингом району щодо виконання соціальних угод в ціновому виразі, що, на його думку, свідчить про недостатній рівень співпраці громади та агровиробників.

Володимир Герасенко підкреслив, що на сільських та селищних голів, керівників сільгосппідприємств покладається відповідальність за стан охорони праці, зокрема, щодо забезпечення належного документального супроводу заходів, пов’язаних з дотриманням правил техніки безпеки на виробництві.

Голова райдержадміністрації зауважив, що вважає доцільним забезпечення програми формування регіональних ресурсів продовольчого зерна в Чернігівській області на 2014-2015 маркетинговий рік за умови дотримання чіткого і зрозумілого порядку відносин між державою і виробником, надійних гарантій дотримання угод.