back

Обговорення проекту Конституції України

23 листопада 2009

В листопаді пройшло обговорення проекту Закону України “Про внесення змін до Конституції України” в населених пунктах Великозліївської сільської ради. Всього взяло участь в обговоренні 52 чоловіки. Ніяких суттєвих пропозицій до проекту Конституції України не було.
17 листопада пройшло обговорення проекту Закону України “Про внесення змін до Конституції України” в Олешнянській сільській раді. В обговоренні взяло участь 13 чоловік – жителі села. Були внесені пропозиції до проекту Конституції України наступного змісту:
- Зменшити кількість депутатів Верховної Ради України до 300 чоловік.
- Скасувати недоторканість депутатів усіх рівнів.
- Вибори депутатів проводити за мажоритарною системою.
- В Сенат обирати тільки громадян України, які прожили на території України не менше 15 років.
- По закінченню терміну перебування Президента на посаді направляти його на загальних підставах для вибору в Сенат.
Протягом листопада 2009 року відбулося обговорення проекту Закону України “Про внесення змін до Конституції України” на території Петрушівської сільської ради в трудових колективах: Петруші ССТ, Петрушівської ЗОШ І-ІІІ ст., ПП “Прогрес 2010” та сільської ради, всього взяло участь в обговоренні 42 чоловіки. Ними були висловлені наступні пропозиції до проекту Конституції України:
- зняття депутатської недоторканості;
- скасування пільг народним депутатам;
- забезпечення реальності відкликання депутатів з рад різних рівнів; - зменшення кількості народних депутатів у Верховній Раді.
19 листопада 2009 року відбулося обговорення проекту Закону України “Про внесення змін до Конституції України” в Губицькій сільській раді. В обговоренні приймало участь 37 чоловік: працівники сільської ради, депутат районної ради В.Вертійко, депутати сільської ради, члени виконкому, керівники бюджетних установ, місцеві жителі. При обговоренні висловлені наступні пропозиції:
- Зменшення депутатського корпусу Верховної Ради України.
- Скасувати у ст. 91 положення про депутатську недоторканість.
- Відмінити запропонований в ст.86 двопалатний Парламент.
- Запровадити мажоритарну систему виборів народних депутатів.