back

Президент: Системні реформи в Україні сприятимуть підписанню Угоди про асоціацію з ЄС

19 березня 2013

Системні реформи, які проводяться в Україні, та реалізація комплексних програм з Європейським Союзом сприятимуть підписанню Угоди про асоціацію з ЄС під час саміту Східного партнерства, який відбудеться у листопаді у Вільнюсі. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час зустрічі з представниками Наглядової ради Ялтинської європейської стратегії.
«Я сподіваюся, що цього року на Вільнюському саміті буде підписана Угода про асоціацію і створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом», - зазначив Глава держави.
За словами Віктора Януковича, зміцнення верховенства права, незалежності судочинства є незмінним пріоритетом України. «Мені приємно відзначити, що пан Кваснєвський у цьому бере дуже активну участь. Наша активна співпраця наповнена змістом. Сприяння реалізації євроінтеграційного курсу з боку Ялтинської європейської стратегії для України є дуже суттєвим, і ми це цінуємо», - наголосив Президент.
Він додав, що кожного року під час заходів Ялтинської Європейської стратегії Україна крок за кроком наближається до своєї мети - інтеграції до ЄС.
Голова Наглядової ради Ялтинської європейської стратегії Александр Кваснєвський, у свою чергу, подякував Президенту України за багаторічну співпрацю з організацією. За його словами, 2013 рік повинен стати історичним у розвитку відносин між Україною та ЄС. «Я думаю, що підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі на Саміті у Вільнюсі в листопаді повинно стати проривом не тільки для українсько-європейських стосунків, це буде історичний момент і для Європи, і для України. Це може багато що змінити», - зазначив А.Кваснєвський.