back

Фундаментальним принципом у відзначенні 200-річчя Т.Шевченка має бути консолідація суспільства навколо вшанування його постаті - Глава держави

06 березня 2013

У роботі з підготовки відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка повинні брати участь не лише вчені та освітяни, а й уся громадськість, адже це є національним проектом всього суспільства. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на засіданні Громадської гуманітарної ради, що відбулося в Каневі в Музеї Тараса Шевченка. «Від того, наскільки ми якісно і змістовно наситимо програму святкування, наскільки організовано підійдемо до святкування ювілею, залежатиме не тільки моральний та інтелектуальний клімат нашого суспільства, а й зміцнюватиметься імідж Української держави в усьому світі», - сказав Президент.
Віктор Янукович наголосив, що відзначення 200-річчя Тараса Шевченка повинно стати не разовою акцією, а напруженою роботою з вшанування й осмислення великого спадку Кобзаря. «Вважаю, що фундаментальним принципом у відзначенні 200-річчя Кобзаря має бути консолідація суспільства навколо вшанування постаті національного генія», - зазначив Глава держави.