back

Голова ОДА Анна Коваленко: Електронні послуги мають бути доступними кожному жителю Чернігівщини

26 лютого 2021

Головна тема спільного форуму Мінцифри та Мінрегіону «Громада в Дії», який відбувся сьогодні — регіональна цифровізація. Форум відкрили Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Олексій Чернишов у своїй промові підкреслив, що команди Мінрегіону та Мінцифри мають єдине бачення цифровізації регіонів та вже мають конкретні результати запропонованої Мінцифрою моделі цього процесу, яка полягає у проектному підході. За словами Міністра, на сьогодні чотири області прийняли свої програми цифрового регіонального розвитку: Одеська, Дніпропетровська, Чернігівська та Харківська.

— Інформаційно-комунікаційні технології стали чи не головним інструментом розвитку сучасної ринкової економіки, вони кардинально впливають на політичні процеси в усьому світі, — зазначила голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко. — Саме тому у Чернігівській ОДА створенню та розвитку веб-порталу «Електронна Чернігівщина» як регіональної складової інформаційної системи «Електронний уряд» приділяється значна увага.

За словами голови ОДА, прийнята на 2021–2023 роки Програма інформатизації Чернігівської області передбачає удосконалення та розширення системи електронного документообігу, автоматизацію процесів надання адміністративних послуг будь-якому мешканцю області у будь-якому її куточку. Серед завдань Програми — модернізація обласного центру обробки даних, підтримка його безперебійного функціонування, створення комплексної системи захисту інформації, у тому числі персональних даних громадян. Передбачається, що в ході реалізації Програми органи державної влади та місцевого самоврядування перейдуть на безпаперовий документообіг, а мешканці області зможуть отримувати адміністративні послуги через особистий електронний кабінет.

— В ідеалі маємо розбудувати систему управління регіоном та телекомунікаційне середовище, які забезпечать електронний доступ до публічної інформації та адмінпослуг не лише працівникам органів влади, а й усім мешканцям області, — наголосила Анна Коваленко.

Як зазначив на форумі Віце-прем'єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, держава формує політику регіональної цифровізації та створює майданчик для взаємодії між містами, селищами й селами, державними органами й неурядовими організаціями. Головна мета — пронизати цифровою траснформацією всю країну.

— Для нас важливо, щоб кожен українець, незалежно від того, де він проживає відчув реальні зміни від цифровізації. Ми хочемо побудувати найзручнішу країну у світі, де інтернет є в кожному куточку України і всі мають рівні можливості для розвитку, — акцентував Михайло Федоров.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації за повідомленням прес-служби Мінрегіону України