back

Записатись на вакцинацію проти COVID-19 можна буде онлайн

05 лютого 2021

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер.

“Цей портал міститиме інформацію про проведення вакцинації проти COVID-19, зокрема про вакцини, дорожню карту з визначеними етапами вакцинації, підходи до організації її проведення, підготовку персоналу тощо, а також інформаційні панелі зі статистичними даними”, - зазначив Ярослав Кучер.

Першу версію порталу з базовою інформацією (у тому числі з функціоналом для слабозорих) буде запущено вже за тиждень, а повноцінну версію з усім необхідним функціоналом та мобільною версією – до кінця лютого. До всього, кожен із п’яти етапів вакцинації супроводжуватимуть цифрові рішення для оперативної обробки даних і додаткового аналізу.

Окрім іншого, цифровізація процесу вакцинації передбачає і відкриті записи на вакцинацію для громадян.

Зокрема, такі записи здійснюватимуться в термін не більше, ніж за місяць до початку вакцинації для тієї категорії, до якої належить цільова група згідно з визначеними етапами вакцинації, та передбачатимуть можливість записатись одним із варіантів:

- запис на вакцинацію самостійно через інформаційний портал з питань вакцинації від COVID-19, веб-портали електронних медичних інформаційних систем, які входять до складу електронної системи охорони здоров’я;
- запис на вакцинацію через національний контакт-центр МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19;
- запис на вакцинацію безпосередньо в закладі охорони здоров’я.

Нагадаємо, питання пов'язані з коронавірусною хворобою можна поставити на гарячу лінію національного контакт-центру МОЗ України з протидії поширенню COVID-19, який працює цілодобово.  Звертайтеся – 0800 60 20 19.

А також звернутися на гарячу лінію обласного центру громадського здоров’я, яка працює у робочі дні. Звертайтеся - 0800 50 70 70.

 

За інформацією МОЗ