back

Парламент підтримав рішення щодо компенсацій людям, у яких встановлено електроопалення

01 лютого 2021

За спільної ініціативи Президента України Володимира Зеленського, Кабінету Міністрів та народних депутатів у Верховній Раді 29 січня схвалили в цілому законопроєкт №4672, який передбачає виплату монетизованих компенсацій людям, у яких встановлене електроопалення.

В результаті споживачі отримають можливість відшкодування коштів, які втратили через скасування пільгового тарифу за електроенергію. Документ передбачає виділення 1,4 млрд грн з державного бюджету на виплату компенсацій у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію.

Відповідно до ухваленого закону, відшкодування отримають:

• люди, які проживають у житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних електроопалювальними установками;

• люди, які проживають у багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі у сільській місцевості);

• багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Прем’єр-міністр також зауважив, що загалом на субсидії цього року виділено 36,6 млрд грн.

«Цієї суми розрахунково вистачає для оплати всіх пільг і субсидій, які будуть необхідні людям цього року», — наголосив Глава Уряду.