back

Тарифи на тепло й гарячу воду на місцях не мають підвищуватися – Володимир Зеленський

29 січня 2021

На нараді з міськими головами та керівництвом НАК «Нафтогаз України» домовлено, що на місцях тарифи на тепло та гарячу воду не зростуть. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму влозі.

– Я закликаю місцеву владу, до повноважень якої належать саме ці питання, поставитись до цього відповідально, з думкою в першу чергу про звичайних людей, пересічних українців, – наголосив Глава держави.

Президент нагадав, що Кабінет Міністрів встановив граничну ціну у 6,99 грн за 1 куб. м газу для побутових споживачів.

– Менше може бути, більше – ні, не може бути. Це стосується всього опалювального сезону. І це точно кінець планам деяких монополістів. Вони дуже хотіли, аби зросли три речі: тарифи, їхні власні кишені та невдоволення серед людей, – зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави повідомив, що навесні всі газопостачальні компанії мають представити населенню річні продукти.

– Там має бути вигідна, фіксована ціна на весь рік. Щоб наші люди змогли планувати свій бюджет, бачили ціну і знали, що ніхто не вправі її неочікувано задирати, – сказав Президент.

Також він нагадав, що уряд спростив доступ до субсидій, і більшість громадян може отримати їх одразу після заявки. На субсидії Кабінет Міністрів має виділити необхідні кошти.

– Загалом питання тарифів має бути проаналізовано та вирішено комплексно, за моїм дорученням уряд та НКРЕКП займаються зараз цим. Одним словом – працюємо, аби у ваших домівках було тепло, а у ваших гаманцях не було порожньо, – наголосив Володимир Зеленський.

 

За інформацією офіційного інтернет-представництва Президента України