back

В Ріпкинській РДА обговорили проблемні питання, що виникли під час ліквідації Ріпкинського району

15 грудня 2020

Сьогодні, 15 грудня, в  Ріпкинській райдержадміністрації відбулася зустріч голови Ріпкинської райдержадміністрації Людмили Позняк з головою Чернігівської районної ради Миколою Силенком, головами Добрянської, Любецької, Ріпкинської ОТГ та працівниками апарату Ріпкинської районної ради.

 

Учасники зібрання обговорили важливі питання, що виникають в процесі адміністративно-територіальної реформи - приєднання Ріпкинщини до Чернігівського району, проблеми та шляхи їх вирішення.

 

- Ріпкинський район - це три рівноправні об'єднані територіальні громади, спільне майно між якими повинно бути розподілене рівноцінно. Ми повинні допомагати одне одному та підтримувати, - акцентувала голова райдержадміністрації Людмила Позняк.

 

Мова йшла про передачу майна та установ, фінансування апарату Ріпкинської районної ради під час реорганізації, розподілу залишків коштів, що утворилися на кінець бюджетного періоду на рахунках районного бюджету, фінансування програми роботи ліквідаційної комісії у наступному бюджетному році тощо.

 

Нагадаємо, 19 листопада на сесії Ріпкинської районної ради депутати прийняли рішення про безоплатну передачу бюджетних установ та комунальних закладів спільної власності територіальних громад  сіл, селищ Ріпкинського району до комунальної власності Ріпкинської, Добрянської та Любецької селищних рад.

 

 

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації