back

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ОЗНАЙОМИВСЯ З ДІЯЛЬНІСТЮ 169-ГО НАВЧАЛЬНОГО ЦЕНТРУ "ДЕСНА" ІМЕНІ КНЯЗЯ ЯРОСЛАВА МУДРОГО СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК ЗСУ

12 грудня 2020

12 грудня, у День Сухопутних військ України, Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Володимир Зеленський, разом з Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком, завітав до 169-го навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого Сухопутних військ Збройних Сил України.

Разом з Президентом центр відвідали керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, міністр оборони Андрій Таран та голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко.

169-й навчальний центр «Десна» імені князя Ярослава Мудрого складається з механізованого, танкового та зенітно-ракетного артилерійських полків, автомобільного та ремонтно-відновлювального батальйонів, двох навчальних центрів (197-ого центру підготовки сержантського складу та 205-ого центру тактичної медицини) та школи підготовки снайперів.

Начальник навчального центру Віктор Ніколюк ознайомив Главу держави та присутніх зі структурою центру та системою підготовки військовослужбовців.

Зокрема, було продемонстровано тренажер для підготовки водіїв та спеціалістів військ ППО. Навчання проводяться на тренажерному комплексі ЗУ-23-2 у вигляді напівсфери, який відтворює ідентичні реальним бойові дії та дає змогу розрахунку відточити навички. На сьогодні це єдиний тренажерний комплекс такого рівня в ЗСУ.

Також присутнім продемонстрували навчання з надання першої медичної допомоги пораненим та евакуації пораненого з поля бою.

Крім того, політичне та військове керівництво могло ознайомитися та оцінити систему підготовки танкістів. Зокрема, вони переглянули навчання у класі динамічних тренажерних комплексів на базі віртуального простору бою (VBS3), підготовку операторів танкових екіпажів та екіпажів танків у класі управління боєм, який поєднує одночасну дію кількох танкових екіпажів.

Разом з тим було показано інфраструктуру школи з підготовки снайперів. Зокрема, модульне містечко, класи, зразки снайперської зброї у навчальному корпусі. На стрільбищі було продемонстровано заняття з вогневої підготовки снайперів.

На тренувальній базі снайпери ЗСУ під час навчання проходять психологічну підготовку, опановують навички стрільби з незручних положень, у русі та на різну дальність різними калібрами. Комплекс має унікальну для Сухопутних військ матеріально-технічну базу.

«Сухопутні війська роблять дуже багато для захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Тому якісні та сучасні умови підготовки українських військових є надзвичайно важливими», – зазначив Президент.