back

Ріпкинщина на 3-му місці в області у рейтингу соціально-економічного розвитку районів

11 грудня 2020

Департамент розвитку економiки та сiльського господарства Чернігівської облдержадміністрації оприлюднив Моніторинг соціально-економічного розвитку районів та міст обласного підпорядкування за підсумками січня-вересня 2020 року

Оцінка здійснена за 18 показниками, що характеризують ситуацію за трьома напрямами у різних сферах соціально-економічного розвитку області.

За загальним рейтингом Ріпкинський район посівмісце в області. За підсумками січня-червня 2019 року район займав 6-те місце, за підсумками січня-вересня 2019 року район піднявся на одну сходинку та вийшов на 5 місце, за підсумками січня-грудня 2019 рокутакож був на 5-му місці. За підсумками січня-березня 2020 року район був на 18 місці. У другому кварталі 2020 року вдалось значно  покращити цей результат – за підсумками січня-червня 2020 року район вийшов на 6-те місце, а у третьому кварталі піднявся ще на дві сходинки і посів 3-є місце серед всіх районів Чернігівщини. 

 

За напрямом «Ефективність ринку праці та соціальний захист» район посів 1 місце.

  • 2 місце – по співвідношенню чисельності прийнятих на роботу на створені нові робочі місця до звільнених у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці (3,9 особи);
  • 8  – темп зростання (зменшення) середньомісячної заробітної плати штатних працівників (113,9%);
  • 9 – за середньомісячною заробітною платою штатних працівників за квартал (9260 гривень);
  • 10 – за показником «Рівень охоплення соціальними послугами осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, територіальними центрами соціального» (90,2%) (з 21-го місця у ІІ кв. 2019 року піднялися на 11 сходинок).

 

За напрямом «Економічна ефективність» район посів 3 місце, у порівнянні з відповідним періодом минулого року піднявся на 11 позицій.

2-3 місце – за кількістю інвестиційних проєктів, що реалізуються на території району (8),

4 – за співвідношенням взятих на облік фізичних осіб до тих, які припинили свою діяльність (1,9%);

5 – за темпом зростання (зменшення) надходжень до місцевого бюджету від діяльності малих і середніх підприємств та фізичних осіб (110,3%).

.

15 місце район має за напрямом «Фінансова самодостатність».

Маємо 9 місце – за темпом зростання (зменшення) податкових надходжень до місцевих бюджетів (108,9%);

10-11 місце за економією коштів, використаних через систему ProZorro (11,8%).

 

 


 

 

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації