back

У Суличівці пробурили нову артезіанську свердловину

10 грудня 2020

Жителі села Суличівки у вересні цього року звернулися до голови РДА Людмили Позняк із проханням допомогти вирішити питання будівництва свердловини, так як у селі катастрофічно не вистачає питної води. Людмила Позняк пообіцяла допомогти людям і свого слова дотримала.

 

Відтепер суличівцям нарешті стала доступна питна вода в необхідній їм кількості. На території, прилеглій до будівлі колишньої школи, пробурена свердловина глибиною 120 метрів, встановлено сучасний насос, який піднімає питну воду на поверхню. Для зручності селян встановлена ​​колонка-гідрант і відлив.

 

Сьогодні, 9 грудня, готову свердловину презентували громаді. Участь у заході взяли голова РДА Людмила Позняк, власник ТОВ ім. Шевченка Євгеній Іщенко-Гіллер, який відгукнувся на допомогу людям.  
 

З огляду на значну глибину свердловини, вода за своєю якістю повністю придатна для вживання людьми, вона без шкідливих домішок і найчистіша - артезіанська. Всі витрати по бурінню свердловини в Суличівка і її благоустрою повністю взяло на себе аграрне підприємство ТОВ ім. Шевченка Компанії «Бета-Агро-інвест», яке працює на території району.

 

Для робіт залучена компанія, яка спеціалізується на бурінні подібних свердловин. Дана свердловина артезіанської води буде передана на баланс Ріпкинської ОТГ. Користуватися водою можуть всі жителі Суличівка без винятку.

 
 
 
 
 
Далі голова райдержадміністрації Людмила Позняк побувала у Малому Листвені та перевірила хід виконання робіт по проєкту «Капітальній ремонт приміщення та даху комунального некомерційного підприємства "Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" Ріпкинської районної ради Чернігівської області смт Ріпки, вул. Соборна,9 (Малолиственський пункт здоров'я) з виготовленням проєктної документації», який облаштовується у приміщенні колишньої сільської школи.
 
На цей проєкт виділено 300 тисяч гривень коштів субвенції з  державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.
 

З районного бюджету на капітальний ремонт приміщення Малолиственського фельдшерського пункту виділенно 550 тисяч гривень. Співфінансування з Малолиственської сільської ради склало 150 тисяч гривень. Частина будівельних матеріалів вже завезена. Роботи плануються завершити до кінця 2020 року.

 
 
 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації