back

Людмила Позняк привітала лауреата обласного конкурсу «Благодійник року ‑ 2020»

17 грудня 2020

Щорічно у другу неділю грудня в Україні відзначається День благодійництва. 

 

Днями відбувся черговий, вже 12-й за ліком конкурс «Благодійник року» імені меценатів Тарновських.

 

Сьогодні, 17 грудня, голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк вручила засновнику ТОВ ім. Шевченка Компанії «Бета–Агро-інвест» Євгенію Іщенку-Гіллеру почесну нагородну табличку лауреату ХІІ конкурсу «Благодійник року» імені меценатів Тарновських 2020 року у номінації «Благодійник року — регіональна бізнес-структура».

 

– Ми пишаємося, що на Ріпкинщині працює підприємство, яке очолює мудрий та розумний керівник, з великим небайдужим сердцем, що продовжує традиції доброчинства. Відрадно, що благодійні справи стають частиною нашої суспільної свідомості і є небайдужі люди, відомі своїми добрими справами, які протягують руку допомоги тим, хто її потребує, – зазначила Людмила Позняк, дякуючи меценату, та побажала  міцного здоров’я, гарних врожаїв та прибутків, людської пошани, невичерпної енергії на довгі роки.

 

До вітань приєднались голова Любецької ОТГ Валерій Костильов та голова Ріпкинської ОТГ Сергій Гарус.

 

Довідково. Благодійна діяльність ТОВ ім. Шевченка свідомо направлена саме на покращення життя людей на селі.

В 2020 році проблема забезпечення водою населення Ріпкинського району Чернігівської області набула вкрай гострої форми. ТОВ ім. Шевченка зробило свій благодійний внесок в подолання цієї проблеми:

  • здійснено розчищення струмків та риття пожежної водойми в с. Тараса Шевченка Ріпкинського району;
  • пробурена артезіанська свердловина в  с. Суличівка Ріпкинського району;
  • придбано свердловинні насоси (2 одиниці), що встановлені в с. Красківське Ріпкинського району
  • надано фінансову допомогу у ремонті водонапірної башти в с. Тараса Шевченка Ріпкинського району.

Цього року, з поширенням коронавірусної інфекції, допомога  лікарням стала соціальним пріоритетом ТОВ ім. Шевченка. Близько мільйона гривень було витрачено саме на заходи щодо запобігання коронавірусной інфекції в Чернігівській і Донецькій областях (підконтрольній Україні).

Зокрема, КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня»:

  • надано кошти для організації заходів з протидії поширення коронавірусної інфекції (50 тисяч гривень);
  • подаровано  медичне обладнання для впровадження в лікарні пакетів з надання стаціонарної паліативної допомоги людям похилого віку та тяжкохворим пацієнтам (35 одиниць) на суму 100 тисяч гривень.

КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради на загальну суму майже 500 тисяч гривень подаровано медичне обладнання та металопластикові  конструкції для обладнання палат для пацієнтів з СОVID-19.

Надано кошти на придбання спецодягу для особового складу  6 ДПРЧ першого аварійно-рятувального загону смт Ріпки Управління ДСНС України у Чернігівській області.

Цей перелік благодійної діяльності  ТОВ ім. Шевченка у 2020 році не є вичерпаним.

2013 року, тобто з того моменту, як підприємство розпочало свою господарську діяльність в Чернігівській області, ТОВ ім. Шевченка активно підтримує громади, не нехтуючи їх проблемами та запитами.

У 2017 році за кошти підприємства відремонтована дорога з смт Ріпки до с. Малий Листвен Ріпкинського району на загальну суму 5 мільйонів гривень.

У 2019 році  надано кошти в розмірі 100 тисяч гривень  на ремонт будівлі їдальні Любецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, що постраждала внаслідок вибуху бойлера.

Підприємство постійно бере участь в соціальному, культурному житті громад.

 

 
 
 
Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації