back

Рятувальники Ріпкинщини отримали спеціальну аварійно-рятувальну машину Ford Ranger

07 грудня 2020

6 ДПРЧ смт Ріпки першого аварійно-рятувального загону Управління ДСНС України у Чернігівській області отримала від Міністерства інфраструктури спеціальну аварійно-рятувальну машину легкого типу САРМ-Л на суму майже 4 мільйона гривень.

 

Автомобіль закуплений в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року. Отримана техніка розподілена управлінням ДСНС у Чернігівській області для швидкого та ефективного реагування на ДТП, зокрема, на автошляхах державного значення.

 

— Така надсучасна техніка, оснащена всіма необхідними інструментами для порятунку людських життів, вкрай важливе поповнення для наших рятувальників. Це можливість вчасно надати домедичну та протишокову допомогу постраждалим з різними травмами безпосередньо на місці ДТП, що зберегти здоров’я і життя людей, — підкреслила голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк.  

 

— Спеціальна аварійно-рятувальна машина на базі шасі FORD RANGER​​​​​​​ призначена для забезпечення дій рятувальників під час проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків ДТП, заходів щодо пошуку постраждалих та надання їм домедичної допомоги, організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, – зазначив  начальник Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області Анатолій Криса.

 

Автомобіль укомплектований усім необхідним обладнанням, а саме: гідравлічним аварійно-рятувальним обладнанням (різак, розжим, домкрати), пневматичним аварійно-рятувальним обладнанням (пневматичні подушки), первинними засобами пожежогасіння, системами стабілізації пошкоджених транспортних засобів, аварійно-рятувальними засобами малої механізації, шанцевим інструментом, засобами навігації та оповіщення, освітлювальною установкою, аварійно-сигнальними ліхтарями, допоміжним обладнанням.

 

 

 

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації