back

У Ріпках вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня 2020

Щорічно в Україні 14 грудня вшановують тих, хто став на захист людства від найбільшої техногенної катастрофи, яка сталася у 1986 році - учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Сьогодні в Ріпкинській районній державній адміністрації висловлювали шану ліквідаторам, героям, які стали живим щитом перед атомною загрозою.

- Ріпкинщина одна з найближчих до Чорнобильської АЕС. Тоді люди з району  одними з перших допомагали ліквідовувати наслідки страшної аварії, ризикуючи власним життям і здоров'ям. Наслідки від аварії відчуваємо й досі на здоров'ї кожного, і дітей, і дорослих. Органи влади підтримували і надалі підтримуватимуть чорнобильців, які на сьогодні об'єднані в громадські організації та мають активну громадську позицію. Висловлюю слова безмежної  вдячності та бажаю вам міцного здоров'я, довгих років життя, турботи і підтримки від близьких людей, миру та добробуту, - зазначила голова райдержадміністрації Людмила Позняк та вручила ліквідаторам відзнаки.

Подякував ліквідаторам за їх подвиг голова районної громадської організації "Спілка "Чорнобиль" Василь Ігнатенко.

З Ріпкинщини участь у ліквідації наслідків аварії взяли 432 жителі. В зоні радіоактивного забруднення опинилося 70 населених пунктів Ріпкинського району, з яких 15 були віднесені до зони гарантованого добровільного відселення, а село Редьківка - до зони безумовного відселення.

Наразі в нашому районі проживає 12 тисяч 893 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Із них 247 - учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

За професійне виконання урядового завдання по ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Почесною грамотою районної державної адміністрації нагороджено:

КОНОВЦЯ Михайла Андрійовича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії, 

НАДТОЧЕЯ Олександра Михайловича, учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії.

 

Заходи продовжилися на у парку Слави, де в знак пошани поклали квіти до пам’ятного знаку «Загиблим та померлим внаслідок Чорнобильської катастрофи» та вшанували полеглих героїв хвилиною мовчання.

 
 
 
 
 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарата районної державної адміністрації