back

«Вільні творити майбутнє»: на Ріпкинщині вшанували Героїв

20 листопада 2020

21 листопада, сім років тому, на Майдані зібралися перші декілька сотень протестувальників. Вони назавжди змінили історію українського сьогодення. Це був день свободи, надії, свято вільних українців.

Відповідно до Указу Президента України 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи — річниці початку доленосних для України подій Помаранчевої революції (2004 рік) та Революції Гідності (2013 рік).

Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004- го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

Пам’ять загиблого земляка, Героя Небесної Сотні Андрія Мовчана, учасників Революції Гідності та всіх борців за гідність і свободу вшанували на  Ріпкинщині сьогодні.

До меморіального комплексу Героям АТО та Небесної Сотні у парку Слави Ріпок заступник голови районної державної адміністрації Світлана Тризна, ріпкинський селищний голова Сергій Гарус, військовий комісар Ріпкинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Куліш та начальник сектору превенції Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області Олександр Приходько поклали квіти та cхилили голови у скорботній хвилині мовчання.

У Великих Осняках, де народився Герой України, Герой Небесної Сотні Андрій Мовчан, заступник голови РДА Світлана Тризна, мати Андрія Валентина Іванівна,  вчителі та учні Вербицької ЗОШ І-ІІІ ступенів поклали квіти до пам'ятного знаку та на могилу Героя, в знак світлої пам’яті, cхилили голови у хвилині мовчання.

 

Слава Героям! Герої не вмирають!

 

Головний спеціаліст з питань інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
районної державної адміністрації