back

Перші кроки громад з U-LEAD:підтримка та навчання

09 листопада 2020

Перші кроки громад з U-LEAD: підтримка та навчання | Громадський ПростірПрограмою «U-LEAD з Європою» з метою підтримки  новостворених громад в яких проживає менше 50 тис осіб на шляху їх становлення та розбудови заплановано нижчезазначені заходи з професійного розвитку посадовців місцевого самоврядування. З жовтня та до кінця січня 2021 року впроваджено тематичний пакет підтримки «Перші кроки новостворених громад», який пропонується усім громадам, що потребують підтримки та супроводу на початковому етапі. Тематично пакет включає 4 модулі: - Підготовка та проведення першої сесії, - Кадрові питання, - Реорганізація (модуль буде доопрацьовано одразу після законодавчого врегулювання цього питання), - Підготовка та проведення «бюджетної» сесії. Навчальні заходи пакету проводитимуться працівниками регіональних офісів Програми онлайн та включатимуть вебінари, тренінги, індивідуальні та групові консультації, допомогу у підготовці документів. З лютого 2021 року Програма розпочне впровадження тематичного пакету «Кроки для керівників», який ми готові запропонувати усім головам громад, які вперше обрані та не мають попереднього досвіду роботи в органах місцевого самоврядування. Пакет поєднуватиме масове навчання, роботу в міні-групах, індивідуальні консультації та впроваджуватиметься онлайн за 12-ма тематичними напрямами.

У 2021 році триватиме і впровадження тематичного пакету «Кроки для спеціалістів» за тими ж тематичними напрямами, що і «Кроки для керівників», однак певною мірою зміняться підходи до його реалізації: - Навчальні заходи та консультації будуть запропоновані усім громадам, в яких проживає менше 50 тис осіб, – це основна цільова група Програми, - Поєднання навчання та можливостей застосувати одержані знання на практиці (в тому числі в ході розробки та впровадження міні-проектів) для відібраних громад, що зацікавлені у розвитку за тим чи іншим напрямом.  У впровадженні заходів з розбудови спроможності ключову роль відіграватимуть регіональні офіси Програми, працівники яких не лише будуть долучені до проведення заходів та надання консультативної допомоги, але і будуть у постійному контакті з громадами, відстежуючи їх потреби та відповідно реагуючи на них.

Детальніше можливості підтримки у впровадженні перших кроків, а також помісячні плани впровадження заходів у Чернігівській області можна обговорити з керівницею Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD» з Європою п. Іриною Кудрик, тел. (067)6180148, (098)2327702, ел. пошта: [email protected]

Департамент культури і туризму, національностей
 та релігій Чернігівської облдержадміністрації