back

Людмила Позняк: Всі медпрацівники без вийнятку отримають премію

22 жовтня 2020

Сьогодні, 22 жовтня, Ріпкинському районному будинку культури відбулося засідання тридцятої сесії Ріпкинської районної ради сьомого скликання. Участь у засіданні взяла голова Ріпкинської райдержадміністрації Людмила Позняк.

– Всі ми зараз бачимо, що ситуація із захворюванням на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-СоV-2 як на території України взагалі, так і в Ріпкинському районі зокрема, є критичною. Медичні працівники щодня працюють в умовах підвищеного ризику для їх життя і здоров’я. Закон України «Про оплату праці» визначає премію як винагороду за працю понад установлені норми, за трудові успіхи та винахідливість і за особливі умови праці. Наказом МОЗ 15.07.2020 № 1604 затверджено Перелік посад медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, та лікування пацієнтів із випадками гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2.          

Наказом Мінпраці від 02.06.2003 № 145 затверджено умови оплати праці медичних та інших працівників за період роботи по ліквідації епідемій і спалахів з інфекційних хвороб, а також в осередках особливо небезпечних і небезпечних інфекційних хвороб.

Оплата праці медичних та інших працівників за період роботи з ліквідації епідемій і спалахів інфекційних хвороб, відповідно до Наказу Мінпраці від 02.06.2003   № 145, може здійснюватись як з державного так і з місцевих бюджетів.

Не дивлячись на допомогу з боку держави, вклад медиків району в ліквідацію епідемії важко оцінити в грошовому еквіваленті, тому ми повинні їх підтримати. Всі без винятку медпрацівники отримають премії, – зазначила голова  РДА Людмила Позняк. 

Депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету Ріпкинського району за 9 місяців 2020 року та внесення змін до рішення районної ради від 24.12.2019 № 2-24/VIІ «Про районний бюджет Ріпкинського району на 2020 рік».

   

– Проаналізувавши потреби пацієнтів, неодноразові звернення щодо необґрунтованого зростання загальної вартості платних послуг лікарні, а також щоб мінімізувати додаткові витрати  для пацієнтів на оплату послуг банку, обговоривши ці питання на засіданні Громадської ради при РДА, розроблено оновлені пакети тарифів на  платні послуги.   Дані  оновлені пакети будуть діяти разом з раніше затвердженими та дадуть можливість індивідуального  підходу до потреб кожного пацієнта, – поінформувала голова райдержадміністрації Людмила Позняк. 

Депутати одноголосно затвердити оновлені пакети тарифів на платні послуги, які надаються комунальним некомерційним підприємством «Ріпкинська центральна районна лікарня» Ріпкинської районної ради  (додаток).

 

Далі народні обранці підтримали внесення змін до Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ріпкинської районної ради, затвердивши виділення 541 тисячі гривень на капітальний ремонт приміщення Малолиственського фельдшерського пункту, Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту та пожежної безпеки Ріпкинського району на 2016-2020 роки, Цільової соціальної Програми захисту тваринництва Ріпкинського району від карантинних інфекційних захворювань на 2018-2020 роки, внесення змін до Комплексної програми протидії злочинності та профілактики правопорушень у Ріпкинському районі на 2020-2022 роки.

Наступним депутати підтримали питання надання згоди комунальному некомерційному підприємству «Ріпкинський районний центр первинної  медико-санітарної допомоги» Ріпкинської районної ради Чернігівської області на списання нерухомого майна.

Також депутати підтримали безоплатну передачу нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Ріпкинського району до комунальної власності Ріпкинської, Любецької та Добрянської селищних рад.

 

 
Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації