back

Засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

06 жовтня 2020

Про епідемічну ситуацію щодо поширення COVID-19 говорили сьогодні, 6 жовтня, на засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провела заступник голови РДА Світлана Тризна.

— Кількість хворих на COVID-19 з кожним днем збільшується. На Ріпкинщині загалом зафіксовано 33 випадки інфікування коронавірусом, з них 10 пацієнтів одужали, 5 хворих перебувають на госпіталізації в обласних лікарняних закладах, лікуються амбулаторно 18 осіб. На сьогодні у районі 23 активних випадки коронавірусу. Хворих на COVID-19 приймають 11 лікарень Чернігівської області. За рішенням Державної комісії від 1 жовтня «червоних» зон в області немає. Зонування вступило в дію з 5 жовтня. Однак Ріпкинський район включено у жовту зону,  повідомила Світлана Тризна.

В ході обговорення, задля безпеки мешканців району,  комісією рекомендовано не відновлювати проведення культурно-масових заходів.

Учасники комісії обговорили питання дотримання самоізоляції, в яких закладах можна пройти відповідне тестування і за яких умов воно буде безкоштовним, фінансування КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» для закупівлі засобів індивідуального захисту, активізації забезпечення дотриманням санітарно-епідеміологічних норм та карантинних обмежень відповідно до жовтого рівня епідемічної небезпеки, постійного проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо профілактики захворювання на  СОVID-19.

— Стартував осінній призов. Особливості проведення призовної кампанії обговорювали на розширеному засіданні обласної призовної комісії в режимі відеоконференції. Усі новобранці будуть протестовані на Covid–19, їм роблять ІФА-тести, — зазначила Світлана Тризна.

Військовий комісар Ріпкинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Куліш доповів, що проблем немає, за направленнями 4 призовників району вже пройшли тестування на Covid–19.
Нинішній призов триватиме з жовтня до грудня поточного року і стосуватиметься юнаків 18 – 27 років. При цьому строкова військова служба з 18-ти років є добровільною, за згодою призовника, а з 20-ти — обов’язковою.

Про організацію навчання в дошкільних та закладах загальної середньої освіти району відповідно вимог в умовах карантину поінформувала лікар-епідеміолог Держпродспоживслужби в Чернігівській області Тетяна Ругаль, яка перевіряла заклади у складі відповідної комісії. Заклади забезпечені всім необхідними засобами: масками, дезінфікуючими, миючими засобами, паперовими рушниками, урнами для збору засобів індивідуального захисту.

 — COVID-19 не відступає. Наголошую всім про важливість дотримання карантинних обмежень та правил особистої безпеки, при наявності перших симптомів, які асоціюються з COVID-19, негайно звертатися до сімейних лікарів, які відкриті та завжди доступні. Контакти їх є у кожній сільській та селищній раді, розміщені на сайтах Ріпкинської РДА та КНП «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».  Лише дотримуючись карантинних обмежень, ми утримаємося на тому рівні, що є, — наголосила Світлана Тризна, заступник голови Ріпкинської РДА. 

 

 

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації