back

Людмила Позняк: Територія пункту пропуску "Нові Яриловичі" після хасидів прибрана

23 вересня 2020

Голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк особисто контролювала ситуацію  на кордоні з Республікою Білорусь в пункті пропуску «Нові Яриловичі».

З 14 вересня в межах пропускного пункту «Нові Яриловичі» спостерігалося значне скупчення іноземних громадян - паломників з Ізраїлю, які намагалися потрапити на територію України для святкування Рош га-Шана в Умані, попри карантинні обмеження на перетин кордону, встановлені рішенням Уряду України до 28 вересня. Така ситуація значно ускладнила рух автотранспорту, а також затримала проходження митного та паспортного контролю. За рішенням Уряду від 16 вересня 2020 року міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Нові Яриловичі» був тимчасово закритий.

З обох боків кордону утворилася велика черга з великогабаритних автівок, крім того іноземні громадяни, яких налічувалося більше тисячі, у нейтральній зоні та перед  пунктом пропуску «Нові Яриловичі» залишили чимало побутових відходів.

Як повідомляє голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк, ситуація на кордоні була контрольована. Силовики розгорнули штаб, забезпечено належні умови для проживання в польових умовах. Була концентрована достатня кількість особового складу Нацполіції, Національної гвардії, прикордонної служби для забезпечення порядку на кордоні. Встановлені намети, організовано харчування, діяв мобільний медичний пункт. 

З 18 вересня іноземці-паломники почали залишати територію на кордоні з Білоруссю,  а з 21  вересня 2020 року пункту пропуску «Нові Яриловичі» відновив свою роботу для здійснення пропускних операцій.

Одразу голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк особисто скоординувала роботу керівництва Ріпкинської селищної ради щодо організації прибирання та вивезення побутових відходів з нейтральної зони та перед пунктом пропуску «Нові Яриловичі» для безпечення комфортного перетину кордону громадянами.

БУЛО

СТАЛО

 

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації