back

Людмила Позняк: Ми будемо і далі рухатися у напрямку залучення коштів для оновлення матеріально-технічної бази медзакладів

25 вересня 2020

Голова райдержадміністрації Людмила Позняк сьогодні, 25 вересня, зустрілася із фельшерами району щодо забезпечення первинної ланки медичним обладнанням та іншими засобами для надання кваліфікованих медичних послуг.

 Фельдшери першими поспішають на виклик хворого. І саме від їх фаховості та оперативності нерідко залежить наше життя. Отримане приладдя значно полегшать роботу наших медпрацівників та поліпшать якість медичних послуг. На цьому робота не зупиниться, будемо і далі рухатися у цьому напрямку, залучати кошти для оновлення матеріально-технічної бази закладів, щоб жителі району мали можливість отримати якісні медичні послуги, – підкреслила голова райдержадміністрації Людмила Позняк.

З метою приведення інфраструктури КНП «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ріпкинської районної ради до вимог МОЗ України, з переходом на електронну систему документообігу «пацієнт-лікар», для забезпечення робочих місць сімейних лікарів загальної практики сімейної медицини медичним обладнанням, комп’ютерною технікою та приладдям, медичними і офісними меблями, придбання велосипедів для фельдшерів, на заміну вікон, дверей, сантехніки, господарських товарів, інших матеріалів у 2020 році виділено 1 мільйон 281,9 тисячі гривень.

Також з районного бюджету виділено 7 мільйонів 506 тисяч гривень для закупівлі медичного обладнання для КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» та придбання квартир для лікарів. За ці кошти буде закуплено зокрема, апарати УЗД, ШВЛ, мамограф.

 

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації