back

Людмила Позняк: Ріпкинська ЦРЛ поповнилась новим медичним обладнанням для надання паліативної допомоги

23 вересня 2020

За ініціативи голови Ріпкинської райдержадміністрації Людмили Позняк, сьогодні, 23 вересня, Ріпкинська центральна районна лікарня отримала нове сучасне медичне обладнання на суму майже 100 тисяч гривень для надання паліативної допомоги. 

Прийшовши на посаду голови РДА, почула багато нарікань від медиків стосовно того, що районна влада не дає коштів медикам на заробітну плату. В квітні цього року згідно медичної реформи Ріпкинська ЦРЛ заключила договір з Національною службою охорони здоров`я на надання всього 3 пакетів медичних послуг, тоді як інші лікарні області надають значно більше пакетів. А це - і медична допомога жителям, і зарплати медикам. Дякуючи засновнику ТОВ імені Шевченка Євгенію Іщенку-Гіллеру, який завжди готовий допомагати, закуплено необхідне медичне обладнання та предметами догляду для облаштування відділення паліативної допомоги у Ріпкинській ЦРЛ. З 1 січня 2021 року лікарня буде надавати ще пакети медичних послуг  стаціонарної та мобільної паліативної допомоги, а це ще більше півтора мільйона гривень для зарплати медикам. Попереду ще багато роботи, але старт уже є, – зазначила голова  РДА Людмила Позняк.
– У вересні цього року ми виділили ще сім мільйонів гривень на закупівлю медобладнання, зокрема, згідно постанови КМУ № 225 "Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України" – 5 найменувань обладнання, в тому числі, – апарат штучної вентиляції легень. До кінця місяця обладнання буде закуплено. Жителі району заслуговують на якісне обстеження та кваліфіковану лікарську допомогу. Наше завдання – створити сучасні умови для пацієнтів та лікарів. Щоб громадяни мали змогу отримувати якісну медичну допомогу в районній лікарні, і не треба було їздити для цього до міста. А медичний персонал за допомогою сучасної медичної техніки кваліфіковано та якісно здійснював свою роботу, – додала Людмила Позняк.

В КНП "Ріпкинська центральна районна лікарня" привезли таке медичне обладнання: 6 ліжок функціональних, відсмоктувач хірургичний "Біомед" 7А-23D, 6 систем протилежневих в комплекті, 6 валиків медичних, ходуни складені легкі, 2 ширми для кабінетів і палат, пульсоксиметр ВМ1000В, 2 стільці-туалети, візок для перевезення хворих, візок для транспортування їжі, столик-візок для прибирання приміщень, 3 опромінювачі бактерицидні, 6 столів приліжкових, регульованих за висотою, на колесах. 

Сучасне медичне обладнання дозволить виконувати вимоги Національної служби охорони здоров`я та збільшити кількість пакетів медичних послуг, значно покращить якість надання медичної допомоги, пацієнти лікарні зможуть перебувати у більш комфортних умовах.

Ріпкинська районна державна адміністрація та КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» висловлюють щиру вдячність засновнику ТОВ імені Шевченка Євгенію Іщенку-Гіллеру за розуміння і підтримку ініціативи голови РДА Людмили Позняк, що сприятиме наданню якісної медичної допомоги жителям Ріпкинщини, а медикам - нових робочих місць та підвищення заробітних плат.

 

 
 
 
 
 
 
Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації