back

Громадська рада обговорила медичні питання

23 вересня 2020

Сьогодні, 23 вересня, відбулось засідання Громадської ради при райдержадміністрації, на якому обговорили медичні питання.

У засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Людмила Позняк та голова районної ради Роман Шупель.

– Я вважаю, дуже важливою тісну співпрацю райдержадміністрації з громадськими організаціями, тому що ваша думка – це думка людей, справжніх патріотів, небайдужих до всього, що відбувається у районі та державі. Ми повинні вивчати проблеми з різних сторін, щоб якомога швидше їх вирішувати. Сьогодні розглядаються актуальні питання стосовно медобслуговавуння населення, які ми спільними зусиллями будемо вирішувати, – зазначила на початку зустрічі Людмила Позняк.

З інформацією про роботу КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» виступив генеральний директор Петро Моспанко, який ознайомив присутніх зі змінами до наказу МОЗУ від 23 липня 2002 року №280 "Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб" та Тарифами на платні послуги КНП "Ріпкинська ЦРЛ". Інформація про затверджені тарифів на платні послуги, які надаються в КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» оприлюднена на офіційному сайті Ріпкинської районної державної адміністрації, у фейсбуці,  районній газеті "Життя Полісся" та дошці оголошень закладу.

Для зручності людей  у приміщенні КНП "Ріпкинська центральна районна лікарня" встановлено термінал для оплати послуг.

На придбання медичного обладнання, ремонту приміщень, житла для молодих лікарів з районного бюджету виділено більше семи мільйонів гривень, для їх освоєння наразі тривають спрощені закупівлі та тендерні процедури.

Представники громадськості запропонували на наступному засіданні Громадської ради заслухати звіт керівництва Ріпкинської ЦРЛ про закупівлю нового обладнання та використання наданих з районного бюджету коштів.

Із ситуацією щодо поширення захворювання на COVID-19 в районі ознайомив медичний директор КНП «Ріпкинський районний центр первинної  медико-санітарної допомоги» Сергій Остапенко. На сьогодні в Ріпкинському районі 16 випадків інфікування коронавірусом.

Щодо прогнозів епідеміологічної ситуації в районі громадськості поінформувала лікар-епідеміолог Держпродспоживслужби в Чернігівській області Тетяна Ругаль.

Людмила Позняк подякувала представникам громадських організацій за активну громадську позицію та розуміння, закликавши до подальшої співпраці та, в свою чергу, запевнила, що підтримка та співпраця з громадськими організаціями і надалі буде залишатися одним із пріоритетних напрямків роботи керівництва району.


 

 

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації