back

Людмила Позняк: Навчання дітей повинно бути максимально доступним, якісним та цікавим

16 вересня 2020

Голова Ріпкинської райдержадміністрації Людмила Позняк разом із своїм заступником Світланою Тризною з робочим візитом побували у Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. 

 — Роботи з підготовки до нового навчального року завершені вчасно. Для учнів та вчителів створене сучасне освітнє середовище, оснащене новим обладнанням. Ріпкинська школа №2 – це яскравий приклад сучасного освітнього закладу, де учні разом із педагогами та батьками  постійно прагнуть зростати та рухатись уперед, впроваджуючи проєкти та застосовуючи нові освітні методики, —  зазначила голова РДА Людмила Позняк. 

Людмила Позняк оглянула як облаштовані класні кімнати початкової ланки, матеріально-технічну базу та поспілкувалася з педагогічним колективом закладу.

З метою підготовки до нового навчального року за сприяння голови РДА з районного бюджету виділено 201,2 тисячі гривень на придбання фарби та будівельних матеріалів для навчальних закладів, 94 тисячі гривень – на придбання меблів для чотирьох початкових класів – Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, Ріпкинської гімназії імені Софії Русової, Замглайської ЗОШ І-ІІІ ст., 30 тисяч гривень –  на придбання електроінструментів для Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Ріпкинської гімназії ім. С. Русової, Замглайської ЗОШ І-ІІІ ст., Добрянської ЗОШ І-ІІІ ст., Вербицької ЗОШ І-ІІІ ст., Радульської ЗОШ І-ІІІ ст., Н. Яриловицької ЗОШ І-ІІІ ст., Олешнянської ЗОШ І-ІІІ ст. (перфоратор, шліфувальна кутова машина, зварювальний апарат та інше).

У липні Ріпкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 поповнилась новим шкільним автобусом, придбаним за кошти районного бюджету. Невдовзі очікуємо придбання ще одного автобуса.

Всіх педагогів загальноосвітніх шкіл району премійовано. За програмою виплати стипендій талановитим дітям, щомісяця з вересня 2020 року десятьом стипендіатам виплачується стипендія у підвищеному розмірі 1000 гривень (було 300 грн). Підвоз учнів Ріпкинської гімназії імені Софії Русової, Ріпкинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, що живуть в селах на території Гучинської, Сіберізької, Вербицької та Голубицької сільських рад, шкільними автобусами до школи і назад, а також вчителів, безкоштовний. Організовано безкоштовне харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх закладів та розширено коло пільгових категорій, що харчуються безкоштовно.

Голова РДА Людмила Позняк оглянула нещодавно створену ресурсну кімнату.
– Дуже важливо розвивати інклюзивне освітнє середовище, щоб діти з особливими потребами, як і інші діти мали можливість навчатися у звичайній школі. Ресурсна кімната – необхідна частина інклюзивної освіти. Вона надасть можливість дітям з особливими потребами нашого району зробити навчання максимально доступним та цікавим, займатися за індивідуальним планом розвитку з корекційними педагогами, такі заняття  допоможуть їм у майбутньому повноцінно адаптуватися у суспільстві, – зазначила Людмила Позняк.
Ресурсна кімната – це окрема, спеціально облаштована кімната для дітей з особливими освітніми потребами, де відбувається навчання за індивідуальним планом розвитку у супроводі корекційного педагога та психологічна і фізична адаптація дітей з особливими освітніми потребами. У Ріпкинській ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 за цією формою навчається 6 дітей у шести інклюзивних класах. Всього по району таких діток 21.  Новостворений клас поділено на зони:  навчально-пізнавальну та побутово-практичну. Ресурсна кімната обладнана сучасним комп'ютерним обладнанням. У ній також є кухня та їдальня для отримання дитиною повсякденних навичок, соціально-побутового орієнтування, корекційні та наочні засоби для розвивальних занять. Модульні меблі дозволяють по-різному формувати робочі зони – індивідуальні та для роботи в групах. 

Реконструкція кабінету та придбання сучасного обладнання здійснено за кошти районного та державного бюджетів. За  підтримки Ріпкинської районної державної адміністрації, на придбання будівельних матеріалів для ремонту ресурсної кімнати з районного бюджету виділено 40 тисяч гривень.

Директор школи Сергій Лебедко ознайомив із оснащенням кімнати та подякував за допомогу та співпрацю у створенні ресурсної кімнати.

 
 
Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації