back

Людмила Позняк відвідала Ріпкинську гімназію імені Софії Русової

10 вересня 2020

Голова Ріпкинської райдержадміністрації Людмила Позняк з робочим візитом відвідала Ріпкинську гімназію імені Софії Русової. 

 — Візити до освітніх закладів – це завжди найприємніша частина роботи. Ми маємо пам’ятати, що працюємо заради майбутнього, а наше майбутнє - це діти,  —  зазначила голова РДА .

Людмила Позняк оглянула приміщення закладу, територію та поспілкувалася з вчителями і працівниками гімназії.

Під час підготовки освітніх закладів до навчального року, у Ріпкинській гімназії імені Софії Русової за сприяння голови РДА на другому поверсі замінено вікна, закуплено фарбу та будматеріали, придбано меблі для першого класу, електроінструменти, електричну пательню, мультимедійний комплекс.

Невдовзі планується замінити ще 15 вікон у закладі на металопластикові.

Премійовано в розмірі 100% посадового окладу всіх педагогів загальноосвітніх шкіл району. За програмою виплати стипендій талановитим дітям щомісяця з вересня 2020 року десятьом стипендіатам виплачується стипендія у підвищеному розмірі 1000 гривень (було 300 грн). Підвоз учнів Ріпкинської гімназії імені Софії Русової, Ріпкинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, що живуть в селах на території Гучинської, Сіберізької, Вербицької та Голубицької сільських рад, шкільними автобусами до школи і назад, а також вчителів, безкоштовний. Організовано безкоштовне харчування учнів 1-4 класів загальноосвітніх закладів та розширено коло пільгових категорій, що харчуються безкоштовно.

Під час зустрічі голова Ріпкинської РДА розповіла про стан справ в районі, позитивні напрацювання за 100 днів перебування на посаді голови РДА та про основні завдання, над вирішенням яких наразі працює РДА.

Приділяється увага забезпеченню водою населених пунктів, зокрема у Великих Осняках проєкт розчистки р. Стрижень включено до «Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки», тривають роботи по проєкту будівництва артезіанської свердловини.

В рамках реалізації програми Президента України «Велике будівництво» у Ріпкинському районі здійснюється реставрація 12 км міжнародної траси М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі до КПП «Нові Яриловичі», поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С251620 Малий Зліїв – Великий Зліїв – Пушкіне – Шумани.

На двадцять дев’ятій сесії Ріпкинської районної ради сьомого скликання виділили кошти з районного бюджету, для підтримки Ріпкинської селищної ради, на виконання робіт по облаштуванню протипожежної сигналізації в дошкільних навчальних закладах Ріпок. Також за ініціативи голови РДА Людмили Позняк на Центральній площі у Ріпках  встановили нову дошку оголошень.

Врегульовано та затверджено тарифи на платні послуги, які надаються КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня. Закуплено необхідне медичне обладнання та предметами догляду для облаштування відділення паліативної допомоги у Ріпкинській ЦРЛ. 

Профінансуванно КНП «Ріпкинський районний ЦПМСД»  для приведення інфраструктури закладу до вимог МОЗ, переходу на електронну систему документообігу «пацієнт-лікар», потреб сімейних лікарів у медичному обладнанні та надання кваліфікованих медичних послуг;

Виділено кошти для поточного ремонту асфальтного покриття під'їзної частини дороги до КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня», фасаду лікарні, а також  - для закупівлі медичного обладнання  та придбання квартир для лікарів.

Педагоги перед очільницею району порушили  питання стосовно ремонту тротуару, починаючи від будівлі податкової і до гімназії, встановлення терміналу у лікарні для оплати послуг, облаштування класу під відкритим небом, придбання дитячих музичних інструментів, комп'ютерного та мультимедійного обладнання. 

Людмила Позняк пообіцяла, що жодне з порушених питань не залишиться поза увагою.

 

 

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації