back

Людмила Позняк: На підтримку медицини району прийняті важливі рішення

10 вересня 2020

На сесії Ріпкинської районної ради прийнято важливі рішення, що спрямовані на поліпшення ситуації у сфері охорони здоров’я, розширюють можливості для оснащення лікарні, поповнення медичних запасів та забезпечення медиків.

Вдячна депутатам за підтримку моєї пропозиції щодо покращення забезпечення КНП «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» та комунального некомерційного підприємства «Ріпкинська центральна районна лікарня». Закупівля сучасного обладнання розширить коло надання медичних послуг нашим людям. Ми всі живемо тут і несемо відповідальність за життя жителів.  А придбання службового житла для лікарів стимулює прихід молодих спеціалістів у район, — прокоментувала голова РДА Людмила Позняк.

Внесено зміни до районної Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ріпкинської районної ради Чернігівської області на 2020 рік. 

А саме, з метою приведення інфраструктури КНП «Ріпкинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Ріпкинської районної ради до вимог МОЗ України, з переходом на електронну систему документообігу «пацієнт-лікар», для забезпечення робочих місць сімейних лікарів загальної практики сімейної медицини медичним обладнанням, комп’ютерною технікою та приладдям, медичними і офісними меблями, придбання велосипедів для фельдшерів, заміна вікон, дверей, сантехніки, господарських товарів, інших матеріалів у 2020 році виділено  1 мільйон 281,9 тисячі гривень.

Внесено зміни до районної Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Ріпкинська центральна районна лікарня» Ріпкинської районної ради на 2020 рік. Для придбання медичного обладнання, ремонту приміщень та апаратури, а також для ремонту наркозно-дихального апарату виділено 7 мільйонів 506 тисяч гривень. 

За ці кошти планується закупити, зокрема, апарат УЗД – 1,5 мільйона гривень, апарат ШВЛ – 1 мільйон 300 тисяч гривень, мамограф – 2 мільйони гривень.

На виконання Районної програми "місцевих стимулів" для медичних працівників Ріпкинського району на 2020 – 2021 роки, затвердженої рішенням двадцять шостої сесії Ріпкинської районної ради сьомого скликання від 09.04.2020 року № 4-26/VII, для придбання службового житла з можливістю отримати його у власність через 10 років роботи в медичному закладі району виділено 300 тисяч гривень.

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації