back

Людмила Позняк відзначила нагородами представників бізнесу

07 вересня 2020

Голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк разом із головою Ріпкинської районної ради Романом Шупелем привітали підприємців району з професійним святом - Днем підприємця та вручили почесні відзнаки.

– У першу неділю вересня бізнес-спільнота святкує своє професійне свято. Мені приємно відзначити енергійних та ініціативних людей району, які зуміли організувати та успішно розвинути власну справу. Адже це колосальна праця і не тільки на себе, ви наповнюєте місцеві бюджети, створюєте додаткові робочі місця, опікуєтеся соціальним розвитком, допомагаєте громадам.  Завдяки малому і середньому бізнесу тримається та  розвивається економіка Ріпкинщини, – наголосила Людмила Позняк. 

Керівники району висловили слова вдячності всім підприємцям за їх наполегливу працю, активну громадську позицію, ініціативність, небайдужість до соціально-економічного життя нашого району, за те, що надають допомогу дітям та сиротам та на інші соціальні проблеми, в тому числі, за небайдужість в особливо складний період на початку пандемії коронавірусної хвороби «COVID -2019» та надання благодійної допомоги КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» на закупівлю необхідного медичного обладнання і матеріалів, та побажали міцного здоров'я, злагоди в родинах, невичерпної енергії, натхнення і процвітання кожному підприємцю.

На сьогодні в районі налічується 6 середніх і 54 малі підприємства та 512 фізичних-осіб підприємців, завдяки цьому люди забезпечені роботою.

Малий та середній бізнес формує вагомий відсоток обсягів реалізованої продукції та забезпечує значні податкові надходження до місцевих бюджетів. Так, у І півріччі 2020 року до місцевого бюджету надійшло 64,6 мільйона гривень податків та зборів, одержаних від здійснення діяльності малого та середнього підприємництва, що на 4,3 % більше, ніж у попередньому періоді минулого року.

Значний внесок в розвиток торговельного обслуговування населення району здійснюють саме підприємці. Торговельну інфраструктуру району представляють 15 загальнодоступних закладів ресторанного господарства, 8 аптек, 8 автогазозаправних станцій та 204 стаціонарні торгівельні точки.

Понад 80% від загальної кількості всіх магазинів в районі належать саме фізичним особам – підприємцям. У 64 віддалені та малочисельні сільські населені пункти району, де відсутня стаціонарна торгова мережа, 25 фізичних осіб-підприємців здійснюють виїзне торговельне обслуговування наших жителів.

На території Ріпкинщини працюють 2 приватні ринки – в  Ріпках та селі Неданчичі, функціонування яких забезпечує саме малий бізнес.

Представниками малого та середнього бізнесу району використовується на правах оренди  майже 4 тисячі квадратних метрів майна районної комунальної власності, а районний бюджет наповнюється надходженнями орендної плати від суб’єктів малого підприємництва.

В районі затверджена Програма розвитку малого та середнього підприємництва Ріпкинського району на 2017 - 2020 роки, реалізація заходів якої направлена на вирішення проблем розвитку бізнесу.

За сумлінну працю, високий професіоналізм  та з нагоди Дня підприємця України Почесними  грамотами  районної  державної адміністрації нагороджено:

КОРОЛЯ Якова Івановича, фізичну особу-підприємця,

МАКСИМЕНКА Сергія Миколайовича, фізичну особу-підприємця,

ШКЛЯРОВУ Любов Василівну, фізичну особу-підприємця.

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації