back

Живемо, працюємо для людей

31 серпня 2020

Такими словами розпочала свою зустріч з фельшерами району голова райдержадміністрації Людмила Позняк.

 

-ФАПи - це єдина медична допомога на селі, тому наше завдання їх зберегти та покращити якість надання послуг, - наголосила Людмила Позняк

 

Під час зустрічі завідувачка Ріпкинської амбулаторії ЗПСМ Ганна Моспанко зазначила, що на сьогодні в районі не заключено близько п’яти тисяч декларацій з сімейними лікарями, відсутність нормального мобільного зв’язку впливає на швидкість надання медичних послуг медичними працівниками.

 

 На цей час спільно з районною радою опрацьовується питання додаткового фінансування КНП «Ріпкинський районний ЦПМСД»  на суму 1 688,800 тис. гривень для приведення інфраструктури закладу до вимог МОЗ, переходу на електронну систему документообігу «пацієнт-лікар», потреб сімейних лікарів у медичному обладнанні та надання кваліфікованих медичних послуг.

 

В липні цього року профінансовано та придбано сучасний рентген-діагностичний апарат для КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» Ріпкинської районної ради в загальній сумі 2 500,0 тис. гривень. 

 

На придбання рентгенологічного апарату із районного бюджету виділені кошти у сумі 1 860,0 тис. грн, з бюджетів сільських та селищних рад району –  640,0 тис. грн (із бюджету Ріпкинської селищної ради 100,0 тис. грн, із бюджетів сільських рад: Неданчицької – 150,0 тис. грн,  Пушкарівської – 100,0 тис. грн, Задеріївської – 80,0 тис. грн, Сиберізької – 50,0 тис. грн,  Голубицької – 50,0 тис. грн, Великовіської – 30,0 тис. грн, Вербицької – 30,0 тис. грн, Губицької – 30,0 тис. грн, Гучинської – 20,0 тис. грн).

 

Також планується виділення коштів для закупівлі медичного обладнання для КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня»  та придбання квартир для лікарів.

 

-Здоров'я людей, надання вчасної та якісної допомоги, коли людина захворіла, це є питання, яке має на даний час бути на першому плані для всіх нас: державної влади і медичних закладів. Ми маємо налагодити таку співпрацю між медичними установами району, щоб люди мали впевненість в тому, що медицина в районі працює на належному рівні", - підкреслила голова райдержадміністрації.

 

Людмила Позняк наголосила, що і надалі співпраця між владою та представниками медицини буде тісною та результативною.

 

 
 
 
 

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації