back

Людмила Позняк провела нараду з головами сільських та селищних рад з питань життєдіяльності громад району

25 серпня 2020

Сьогодні, 25 серпня, Людмила Позняк провела нараду, у якій взяли участь заступник голови райдержадміністрації Світлана Тризна, керівник апарату райдержадміністрації Тетяна Кухаренко.

 

Під час наради йшлося про здійснення організаційних заходів з виявлення безгосподарських гідротехнічних споруд на водних об’єктах та фактів самовільного проведення гідротехнічних робіт на землях водного фонду.

 

На зустрічі була присутня Ольга Сластьон, начальник відділу водних ресурсів Деснянського басейнового управління водних ресурсів, яка пояснила процес взяття на баланс гідротехнічних споруд, які функціонують на ставках, та меліоративних систем, котрі раніше перебували на балансі колгоспів, а нині є безгосподарськими.

 

Голови громад мали можливість отримати відповіді щодо необхідності та порядку прийняття цих систем на свій баланс.

 

Сільські та селищні ради повинні створити комісії для обстеження наявних споруд на території рад та необхідності взяття їх на облік, – підсумувала Людмила Позняк.

 

Присутні обговорили шляхи боротьби з амброзією полинолистою та борщівником Сосновського, які засмічують великі території району. Начальник Ріпкинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Дадаш Дадашев ознайомив присутніх з механізмом реалізації заходів щодо локалізації шкідливих рослин та зазначив, що проблема боротьби з амброзією є загальною проблемою для всіх жителів у весняно-осінній період.

 

Ми повинні розробити проєкт Програми боротьби з амброзією полинолистою, борщівником Сосновського на території нашого району і подати на затвердження районній раді, бо від цього залежить життя багатьох його жителів. Важливим пунктом програми є привернення уваги населення та громадськості до проблеми, пов’язаної із зараженням земель амброзією,наголосила Людмила Позняк 

 

Генеральний директор комунального некомерційного підприємства «Ріпкинська ЦРЛ» Петро  Моспанко розповів про затверджені тарифи на платні послуги, які надає лікарня, про придбання нового сучасного рентген-діагностичного апарату.

 

Такий апарат було придбано і встановлено у серпні цього року – «ІМАХ 7700В». Ця рентгенівська система призначена для багатоцільових рентгенографічних досліджень, як таких,  що проводилися раніше, так і спеціалізованих, при середньому потоці пацієнтів та кратній якості обстеження. Вона найбільш популярна із даної категорії на ринку.

 

Людмила Позняк звернулась до голів сільських та селищних рад з проханням перевірити чи всі жителі їх громад уклали договори з сімейними лікарями,  адже це важливо для людей та розвитку місцевої лікарні.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації