back

Людмила Позняк зустрілась з громадою Великих Осняків

21 серпня 2020

Учора, 20 серпня, голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк разом із керівником апарату РДА Тетяною Кухаренко зустрілися із жителями села Великі Осняки щодо звернення стосовно розорювання прибережної захисної смуги та розчистки р. Стрижень на території с. Великі Осняки.

Людмила Позняк особисто оглянула річку Стрижень, де вже два роки поспіль немає води й, відповідно, чим переймаються жителі. Керівниця зазначила, що детально вивчила всі документи стосовно цього звернення та пояснила, що у відповіді заявниці зазначено, що необхідно на сайті Департаменту екології і природних ресурсів Чернігівської ОДА до 20 серпня зробити запит для виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для здійснення природоохоронних заходів на розчищення річки Стрижень. До запиту додаються відповідні розрахункові документи.

Вчора був останній день подачі документів і я особисто зайшла на цей сайт і встигла надати запит. Це питання обговорюється в обласній державній адміністрації, оскільки воно відноситься до "Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки", — зазначила голова РДА Людмила Позняк.

Також перед головою РДА жителі порушили питання стосовно буріння свердловини на воду, так як у криницях в селі вже майже немає води, поширення амброзії на теріторії села, відновлення роботи фельдшерського пункту та виділення коштів з бюджету сільської ради на зарплату фельдшера, благоустрою села, огорожі кладовища.

Голова Ріпкинської РДА Людмила Позняк оглянула непрацюючі будівлі сільського фельдшерського пункту та сільського клубу.

Керівниця району пообіцяла людям, що вивчить всі питання та зробить все можливе аби допомогти. 

 

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації