back

Нарада з керівниками правоохоронних органів району

19 серпня 2020

В рамках підготовки до проведення у районі заходів з відзначення Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України сьогодні, 19 серпня, голова райдержадміністрації Людмила Позняк провела нараду з керівниками силових структур району.
Керівники правоохоронних органів висловили готовність підпорядкованих підрозділів до несення служби у посиленому режимі з метою охорони громадського порядку та попередження надзвичайних ситуацій та у свою чергу доповіли про ситуацію в районі.

Так, т.в.о. начальника Ріпкинського відділення поліції Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області Дмитро Кудренко зазначив, що криміногенний стан в районі залишається контрольованим. Керівник підрозділу поліції поінформував про злочин з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень, що стався в районі та призвів до смерті постраждалої. Завдяки оперативним діям правоохоронців злочин розкрито, винний у його скоєнні затриманий. Також доповів про стан розкриття дрібних крадіжок в районі.

 

Начальник Ріпкинського МРВ УСБУ в Чернігівській області Вадим Герасименко поінформував про стан ситуації в районі щодо вчинення протиправних дій, що можуть загрожувати державній безпеці напередодні відзначення державних свят.  Загалом перепон святкуванню з боку екстремістськи налаштованих громадян нема. Ситуація на ділянці відповідальності підрозділу СБУ з питань державної безпеки спокійна.

 

Про стан підготовки до зборів ТрО, які відбудуться з 19 по 26 вересня поточного року в смт Сновськ, доповів т.в.о. військового комісара Ріпкинського РТЦК та СП Олександр Іолкін. Виконуючий обов’язки військового комісара також надав інформацію про стан відбору кандидатів на проходження військової служби за контрактом.  Наразі завдання по контракту виконуються в межах виконання плану.

 

У продовження наради начальник Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області Анатолій Криса констатував факт, що, на жаль, у районі щоденно відбуваються 2-3 пожежі сухої порослі. Проте підрозділ ДСНС справляється із гасінням таких осередків займання. На даний час тривають роботи по гасінню пожежі купин у с. Неданчичі. В цілому підрозділ готовий до виконання завдань за призначенням.

Заступник начальника відділу прикордонної служби «Добрянка» по персоналу Олександр Гараськов доповів про динамічно-стабільну контрольовану ситуацію на ділянці відповідальності підрозділу ДПС. Прикордонник зауважив, що у зв’язку з подіями у Республіці Білорусь впливу на стан у прикордонні не відчувається. Дещо збільшився пасажиро-транспортний потік з боку сусіда, проте він починає спадати.

 

Останнім часом загострилась ситуація по незаконному переправленню на територію України з боку Білорусі тютюнових виробів, про що поінформував начальник прикордонного оперативно-розшукового відділу з місцем дислокації в населеному пункті Ріпки Чернігівського прикордонного загону Денис Радов. Контрабандний товар переміщується як вантажним, так і річковим транспортом. Завдяки оперативним діям прикордонників контрабанда виявляється вчасно.

 

Наприкінці наради голова РДА Людмила Позняк вкотре зазначила, що районна державна адміністрація завжди іде назустріч правоохоронцям з метою здійснення заходів щодо забезпечення правопорядку на території району та попередження виникнення надзвичайних ситуацій.

 

За повідомленням головного спеціаліста по взаємодії

з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи
апарату районної державної адміністрації