back

Людмила Позняк провела нараду щодо відзначення державних свят

17 серпня 2020

Голова райдержадміністрації Людмила Позняк сьогодні, 17 серпня, провела нараду щодо організації урочистостей до Дня Державного Прапора та 29-ї річниці незалежності України в районі. 

Участь у засіданні взяли заступник голови РДА Світлана Тризна, начальник відділу культури, сім’ї, молоді та спорту РДА Іван Атрощенко та заступник ріпкинського селищного голови Світлана Драч.

Цьогорічне святкування через карантин має певні особливості, тому ми повинні під час урочистих заходів пам’ятати про дотримання карантинних обмежень та соціальної дистанції, —  наголосила Людмила Позняк.

В ході наради обговорили, як будуть проводитися урочисті заходи у населених пунктах Ріпкинщини. 

Голова райдержадміністрації Людмила Позняк наголосила на проведенні додаткових заходів щодо благоустрою населених пунктів, вулиць, парків та їх святкового оформлення, упорядкування пам’ятних знаків та надала окремі доручення заступнику голови Ріпкинської селиної ради Світлані Драч щодо приведення у належний стан Центральної площі Ріпок.

Більшість заходів проводитимуться в медійному просторі.

Протягом серпня бібліотеки експонуватимуть онлайн-виставки бібліотечних матеріалів «Наша Незалежність», «З Днем народження, країно!», «Ми творимо історію держави», «Краса і велич символів державних».

У пятницю, 21 серпня, у Ріпках  о 9.00 відбудеться покладання квітів до пам'ятних знаків, борців за свободу і незалежність України, загиблого учасника Революції Гідності та учасників антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях. 

О  9.30 на Центральній площі смт Ріпки — урочиста церемонія підняття Державного прапора України та районний захід — акція «Я – громадянин України» - із вручення паспортів громадянина України юнакам та дівчатам Ріпкинщини.

23-24 серпня у Сибережі та Вишневому відбудеться покладання квітів до пам'ятного знака загиблого учасника Революції Гідності Андрія Мовчана та меморіальної дошки учасника антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях Романа Лося.

В районному історико-краєзнавчому музеї 24 серпня та фейсбуці експонуватиметься виставка «Прапор миру, вірності і волі».

Ріпкинський районний Центр дитячої та юнацької творчості проводитиме у фейсбуці патріотичний флешмоб «З днем  народження, країно!», виставку дитячих робіт «Мальовнича  моя Україно!», фотоколаж «Ми-діти твої, Україно!».

У понеділок, 24 серпня, о 8:30 у храмах району розпочнуться молебні за Україну.

Дві дитини з району беруть участь в обласному заході — акціі «Я – громадянин України» - із вручення паспортів громадянина України юнакам та дівчатам Чернігівщини, який відбудеться 23 серпня біля Меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут».

23 серпня у Городні відбудеться обласний патріотичний захід «Єдина родина Чернігівщини» для родин загиблих воїнів північних районів області та міста Чернігова, де беруть участь матері загиблих воїнів АТО з Ріпкинщини: Дмитра Куриленка, Дмитра Шелупця та Романа Лося.

 
 
 
Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації