back

На сесії Ріпкинської районної ради схвалені рішення, надзвичайно важливі для жителів району

05 серпня 2020

Вчора, 4 серпня, відбулась двадцять восьма сесія Ріпкинської районної ради сьомого  скликання, на якій, зокрема, прийняті важливі для жителів Ріпкинщини рішення у галузі медицини та освіти.

Депутати затердили Положення та встановлення тарифів на платні послуги в КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня» Ріпкинської районної ради.

– Інформація про затверджені тарифи на платні послуги Ріпкинської ЦРЛ буде опублікована у ЗМІ та надана всім сільським та селищним радам для інформування населення.

Дякуючи небайдужим субєктам господарювання, які готові допомагати лікарні, закуповується необхідне медичне обладнання та предметами догляду для облаштування відділення паліативної допомоги у Ріпкинській ЦРЛ. Вільні необхідні приміщення та ліжка є. Відповідно з 1 січня 2021 року лікарня буде надавати ще пакети медичних послуг  стаціонарної та мобільної паліативної допомоги, а це ще більше півтора мільйона гривень для зарплати медикам, – поінформувала голова  РДА Людмила Позняк.

 Ділянка дороги біля центральної районної лікарні тривалий час потребує ремонту. АТ "Облтеплокомуненерго" проведено роботи  по заміні теплотраси  на території лікарні, у зв'язку з чим і  пошкоджено асфальтне покриття. Спільними зусиллями питання вирішується і під'їзна частина дороги до лікарні відремонтується,  підкреслила Людмила Позняк.

Наразі працюємо над питанням забезпечення житлом молодих спеціалістів-медиків, кошти виділені, шукаємо достойне житло. Тож чекаємо й від вас, шановні депутати, пропозицій щодо наявності вільних квартир,   зазначила очільниця району Людмила Позняк.

Далі народні обранці затвердили районну програму «Організація харчування учнів у І семестрі 2020-2021 навчального року», якою передбачено здійснення безкоштовного харчування дітей пільгових категорій (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, учні 1-4 класів з малозабезпечених сімей, діти, які навчаються в інклюзивних класах), учнів, батьки яких є учасниками ООС, приймали участь в АТО або проходили службу в зоні АТО, дітей вимушених переселенців,  дітей з інвалідністю, дітей осіб з інвалідністю внаслідок війни. Вартість харчування дитини на один день складає 15 гривень.

– 9 років поспіль батьки платили за підвіз шкільним автобусом до навчальних закладів району, які вони обрали, але територіально не являються їхніми опорними закладами. Згідно Законам України «Про місцеві державні адміністрації» та «Про повну загальну середню освіту», дітей, які мешкають в нашому районі, повинні безкоштовно возити в ту школу району, яку вони вибрали для навчання. В якості голови райдержадміністрації сьогодні я підписала розпорядження, яким затверджено маршрути руху шкільних автобусів на 2020-2021 навчальний рік. Тепер учні Ріпкинської гімназії імені Софії Русової, Ріпкинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, що живуть в селах на території Гучинської, Сіберізької, Вербицької та Голубицької сільських рад, будуть їздити шкільними автобусами до школи безкоштовно. Діти не мають платити, як було досі, за жоден відрізок дороги до навчального закладу, – прокоментувала голова  РДА Людмила Позняк. 

Наступним депутати підтримали питання внесення змін до районної Програми надання шефської допомоги відділу прикордонної служби «Добрянка» Чернігівського прикордонного загону на 2019-2020 роки. З метою покращення умов проживання та несення служби, сприяння розв’язанню соціально-побутових проблем військовослужбовців, сприянню обороноздатності держави, підвищення ефективності цивільно-військових містечок відділу прикордонної служби «Добрянка» та з метою підвищення престижу військової служби збільшено розмір фінансування заходів Програми до 400 тисяч гривень.

Також депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2020 року, схвалили припинення діяльності юридичної особи Новоукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ріпкинського району Чернігівської області шляхом ліквідації, внесли зміни дорайонної Програми організації забезпечення діяльності управління соціального захисту населення Ріпкинської районної державної адміністрації на 2019-2020 роки та до рішення районної ради від 20 червня 2007 року «Про підвищення ефективності використання майна спільної власності територіальнихгромад сіл, селищ Ріпкинського району шляхом удосконалення орендних відносин».

 

 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації