back

Робоча поїздка Людмили Позняк у Сибереж та Гучин

15 липня 2020

Голова Ріпкинської районної державної адміністрації Людмила Позняк разом із  своїм заступником Світланою Тризною вчора, 14 липня, перебували у Сиберізькій та Гучинській сільських радах.

В ході робочого візиту у Сибереж вони зустрілися з головою сільської ради Віктором Хоменком, відвідали фельдшерський пункт, сільський клуб та бібліотеку.

- Дивлячись на ваше село, всюди відчувається рука справжнього господаря. Відрадно, що завдяки таким керівникам громади розвиваються, - зазначила Людмила Позняк. 

До складу Сиберізької сільської ради, де фактично проживає 463 жителі, входять села Сибереж та Великі Осняки. У громаді зростає 67 дітей, в тому числі 42 шкільного віку. У господарстві сільської ради є трактор та роторна косарка, що дає можливість підтримувати у належному стані благоустрій населених пунктів. Всі землі ради, а вони тут родючі, здаються в оренду сільгоспвиробникам, чого, головним чином,  і утворюється бюджет сільської ради. Сиберізька громада перша у районі, де створили громадські пасовища для випасання корів, яких зараз тут налічується 64 голів. Віктор Хоменко розповів, що для сортування сміття з підручних матеріалів побудували контейнери, яке потім здадуть, а кошти використають на благоустрій. Також зробили новенькі дошки оголошень, відремонтували зупинки.

У фельдшерському пункті, який у майбутньому буде Сиберізьким пунктом здоровя, зроблений ремонт, закуплені сучасні медичні меблі. 

Користується попитом у жителів і сільська бібліотека. Сільська рада опікується читачами, тому щорічно закуповує нову дитячу, сучасну та іншу літературу.

 
 
У Гучині голова РДА Людмила Позняк поспілкувалася з головою сільської ради Ніною Руденок, оглянула приміщення школи, відвідала фельдшерський пункт та сільський клуб.

У Гучинській сільській раді фактично проживає 449 жителів, в тому числі 67 дітей. До складу ради входять села Гучин, Ямище та Трудове. До послуг населення клуб, бібліотека, фельдшерський пункт та магазин.

На території громади працює сільськогосподарське ТОВ "Україна", яке дає роботу 120 працівникам та орендує землі у пайовиків, і є бюджетоутворюючим підприємством громади.

У фельдшерському пункті коштом сільської ради зроблено сучасний ремонт, крім того сільська рада утримує ще і молодшу медичну сестру ФП. 

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації