back

Людмила Позняк: За втручання РДА проблема зі сміттєзвалищами вирішується

16 липня 2020

На Ріпкинщині фіксуються непоодинокі факти виникнення стихійних сміттєзвалищ, які є одними із основних джерел забруднення навколишнього середовища. Відповідні звернення надходять від громадян до райдержадміністрації.
Голова Ріпкинської райдержадміністрації Людмила Позняк провела нараду щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ за участю голови Ріпкинської селищної ради Сергія Гаруса.
Державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області було складено припис від 22.06.2020 на голову РДА Людмилу Позняк.
На виконання вищевказаного припису 30 червня 2020 року проведено засідання постійно діючої комісії з питань поводження з безхазяйними відходами, на якій розглянуто порушені питання у приписі.
Під час засідання комісії, керуючись картографічними матеріалами генерального плану смт Ріпки, затвердженого рішенням 19 сесії сьомого скликання Ріпкинської селищної ради від 28.12.2018, визначено, що несанкціоновані звалища відходів, розміщені за координатами 51.801727, 31.064767; 51.803595, 31.068359, знаходять в адміністративних межах смт Ріпки Ріпкинської селищної ради.

За рішенням комісії ріпкинському селищному голові доручено забезпечити прибирання вищевказаних несанкціонованих звалищ відходів за допомогою наявної спеціалізованої техніки, яка перебуває у власності селищної ради.

Днями Людмила Позняк особисто перевірила хід виконання робіт з ліквідації сміттєзвалищ.
 

 
Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації
за інформацією відділу з питань житлово-комунального господарства,
цивільного захисту, містобудування та архітектури Ріпкинської РДА