back

Голова райдержадміністрації Людмила Позняк з робочим візитом побувала у Вишнівській, Вербицькій та Голубицькій громадах

13 липня 2020

Голова Ріпкинської районної державної адміністрації Людмила Позняк разом із  заступником голови Світланою Тризною сьогодні, 13 липня, з робочим візитом побували у Вишнівській, Вербицькій та Голубицькій сільських радах.

Очільниця району у Вишнівській громаді відвідала  дошкільний навчальний заклад "Рукавичка", загальноосвітню школу та  ФАП.

Рішенням   37 сесії 7 скликання  Вишнівської сільської ради від 29 травня  роботу дошкільного навчального закладу  призупинено, у зв’язку  з обмеженням фінансування на утримання закладу. З районного бюджету було виділено 70 тис грн.  на заробітну плату вихователям. Наразі ДНЗ "Рукавичка" плануєтться відкрити  з 1 вересня.

- Наша з вами задача зберегти  дитячий садочок щоб він  функціонував у звичайному режимі  та зміг відкрити двері для діточок з початком навчального року, - зазначила Людмила Позняк.

Голова РДА  разом із вишнівським сільським головою Таїсією Теребило перевірили стан підготовки Вишнівської школи до початку нового навчального року. У закладі цьогоріч очікують 4 першокласники. Всього ж за шкільні парти Вишнівської ЗОШ І-ІІ ступенів   сяде 31 учень. Відділом освіти районної державної адміністрації наразі проводиться закупівля будматеріалів та фарби для поточного ремонту закладу. Людмилу Позняк особливо цікавила початкова ланка, де відповідно до нових Державних стандартів для належних умов навчання має бути створене освітнє середовище з мобільними меблями, килимками та дидактичними матеріалами.

 
 
 

 

У Вербицькій громаді  Людмила Позняк ознайомилась  із функціонуванням  ФАПу та місцевої ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 У закладі освіти головна проблема - відновлення теплової системи. На сьогодні відділом освіти  райдержадміністрації проводиться  закупівля необхідних матеріалів та укладання договору з виконання робіт для вирішення цього питання. 

 
 

Цього ж дня на зустрічі в селі Голубичі сільський голова Микола Красножон  розповів про проблемні питання громади. У свою чергу голова районної державної адміністрації провела консультативну роботу  з поточних питань. Головою та працівниками сільської ради  Людмила Позняк  була запрошена  на найближчу сесію ради для вирішення ряду нагальних питань.

Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації