back

Людмила Позняк обговорила питання закриття новоукраїнської школи із батьками учнів та вчителями

02 липня 2020

На засіданні двадцять сьомої сесії Ріпкинської районної ради сьомого скликання, яке відбулося  25 червня, питання припинення діяльності юридичної особи Новоукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ріпкинського району Чернігівської області шляхом ліквідації депутати не підтримали.

Сьогодні, 2 липня, делегація батьків учнів новоукраїнської школи, працівників закладу та небайдужих громадян села прийшли до голови райдержадміністрації Людмили Позняк обговорити це питання. Участь у зустрічі взяв голова районної ради Роман Шупель.

— Головна наша мета - надання учням якісних освітніх послуг.  Згідно законодавства фінансування малокомплектних шкіл, де кількість учнів менше 25, з держави не надається. Місцевий бюджет таких коштів не має. Наразі учні самі можуть обрати заклад, де вони бажають навчатися.  Зі свого боку ми гарантуємо підвіз учнів  шкільними автобусами та вакансії для працевлаштування бажаючим, зазначила Людмила Позняк.

Під час спілкування з очільниками району учасники зустрічі висловили свої думки, побоювання та пропозиції.

За повідомленням відділу освіти Ріпкинської районної державної адміністрації, на 2020-2021 навчальний рік відбудеться зменшення кількості учнів у Новоукраїнській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 30 до 22.

Частиною четвертою розділу 2 «Прикінцеві положення», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 24 грудня 2015 № 911-VIII передбачено, що «Встановити, що з 1 вересня 2016 року фінансування загальноосвітніх навчальних закладів (крім закладів початкової школи), кількість учнів, у яких становить менше 25 осіб, за рахунок освітньої субвенції не здійснюється».

У кошторисі відділу освіти Ріпкинської районної державної адміністрації кошти на фінансування заробітної плати педагогічним працівникам закладу не передбачені.

З метою забезпечення вивчення та врахування думки громадськості, дотримання вимог пункту 12 Порядку проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996, на виконання статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16 січня 2020 року № 463-ІX та з метою недопущення порушення прав учасників освітнього процесу Новоукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів було оприлюднено проєкт рішення Ріпкинської районної ради Чернігівської області «Про припинення діяльності юридичної особи Новоукраїнської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ріпкинського району Чернігівської області шляхом ліквідації» на сайті районної ради. За час обговорення проєкту пропозиції та зауваження не надходили.

Відповідно до ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник. 

Також керівники району поспілкувалися з директором новоукраїнської школи Тетяною Позняк та почули її думку.

Після довготривалого обговорення, батьки погодилися та зрозуміли, що для їхніх дітей важливіше отримати кращу  якість знань, ніж та, яка надається у малокомплектній школі. Аби батьки та діти особисто пересвідчилися у превагах кращих повнокомплектних шкіл, де гарне і якісне забезпечення, їм організовано поїздку до Ріпкинської ЗОШ І-ІІІ ступеня №2.

Для з'ясування всіх обставин керівники та батьки домовилися зустрітися 7 липня на території новоукраїнської школи. 

 

 
 
Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації