back

Робоча поїздка голови РДА Людмили Позняк у Замглай

30 червня 2020

Голова Ріпкинської райдержадміністрації Людмила Позняк разом із своїм заступником Світланою Тризною сьогодні, 30 червня, з робочим візитом побували у Замглаї.

Людмила Позняк разом із замглайським селищним головою Олександром Красківським проаналізували можливості громади, податки, джерела надходжень до бюджету селищної ради та обговорили шляхи підвищення дохідної частини місцевого бюджету.

Переважна частина проблемних питань пов’язана саме з недостатнім фінансуванням. Варто активніше працювати над пошуком реальних інструментів із наповнення бюджету, використанням існуючих резервів, — акцентувала голова РДА Людмила Позняк.

У ході поїздки Людмила Позняк оглянула Замглайський будинок культури.

За словами керівника закладу Миколи Остапенка, до карантинних обмежень у будинку культури з нагоди державних свят та знаменних подій постійно проводились заходи, концерти, дискотеки. У будівлі знаходиться також спортивна зала, де громадськість селища займається спортом. Микола Остапенко порушив проблемне питання — приміщення будинку культури потребує ремонту, вкрай необхідна заміна даху, який після опадів постійно протікає. 

Голова РДА Людмила Позняк надала доручення керівнику БК прорахувати вартість ремонтних робіт даху з виготовленням проектно-кошторисної документації та до кінця наступного тижня надати розрахунки голові РДА особисто.

 Спільними зусиллями місцевої влади, жителів та бізнесу необхідно терміново зрушувати це питання з місця, зі свого боку я обіцяю всіляку підтримку районної влади, — зазначила голова РДА Людмила Позняк.

Далі очільниця району Людмила Позняк перевірила, як проходить реконструкція санітарно-технічних вузлів у Замглайській ЗОШ І-ІІІ ступенів.  На оновлення внутрішніх туалетів  у замглайській школі з районного бюджету виділено 670 тисяч гривень. Вже зроблена більша частина робіт: системи комунікацій, електромережі, внутрішнє оздоблення. За словами начальника відділу освіти РДА Леоніда Багмута, до 30 липня ремонт санвузлів завершиться.

На черзі — облаштування внутрішніх санвузлів для початкової ланки закладу, що планується завершити до початку навчального року.

Потрібно докласти всіх зусиль, аби ремонт завершити вчасно, і у вересні учні вже змогли відвідувати оновлений заклад, — наголосила Людмила Позняк.

Вперше за парти НУШ Замглайської ЗОШ І-ІІІ ступенів у вересні мають сісти 15 першокласників, всього ж заклад очікує 170 учнів.

 

 
 
Головний спеціаліст з інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату районної державної адміністрації