back

Нарада з керівниками правоохоронних органів району

01 липня 2020

Голова райдержадміністрації Людмила Позняк сьогодні, 1 липня, провела нараду з керівниками силових структур щодо здійснення заходів по забезпеченню законності та правопорядку на території району, які прозвітували про стан справ на території району.

Про криміногенну ситуацію поінформували начальник Ріпкинського відділення Чернігівської місцевої прокуратури Олександр Артеменко та начальник Ріпкинського ВП ЧВП ГУНП в Чернігівській області Юрій Іванішев. Загалом ситуація в районі спокійна. Трапились дві резонансні події:  потонув громадянин на Голубих озерах та з вікна випала малолітня дитина. Дані справи не носять кримінального характеру.

Ситуація в районі щодо забезпечення державної безпеки контрольована, про що доповів новопризначений начальник Ріпкинського МРВ УСБУ в Чернігівській області Вадим Герасименко.

Роман Куліш, військовий комісар Ріпкинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, поінформував про стан відбору кандидатів на проходження військової служби за контрактом та призову громадян на строкову військову службу. Наразі завдання по контракту виконуються в межах виконання плану (100 % від планового завдання). Триває призов громадян на строкову військову службу. На звітну дату відправлено 9 призовників. Військовий комісар надав інформацію стосовно медичних засобів, якими забезпечений територіальний підрозділ Збройних сил України, та про стан проходження медичних комісій призовниками, резервістами та військовозобов’язаними.

Голова РДА Людмила Позняк зазначила, що наразі на контролі керівництва райдержадміністрації знаходиться вирішення питання приведення тарифів на проходження медичних комісій на базі КНП «Ріпкинська ЦРЛ» у відповідність до чинного законодавства.

Начальник Ріпкинського РВ УДСНС України в Чернігівській області Анатолій Криса поінформував, що протягом місяця стались такі пожежі: 2 пожежі в екосистемах району (загоряння сухої порослі), 1 пожежа закинутої будівлі (школа в с. Красківське), 1 житловий будинок в с. Буянки через замикання електричної мережі, 1 господарська будівля в смт Ріпки (імовірний підпал).

Ситуація на прикордонні також контрольована, про що звітували начальник прикордонного оперативно-розшукового відділу з місцем дислокації в населеному пункті Ріпки Чернігівського прикордонного загону Денис Радов та начальник відділу прикордонної служби «Добрянка» Василь Бойко. Керівники підрозділів звернули увагу на політичну ситуацію, яка може скластись на прикордонній території найближчим часом. Співробітники ВПС «Добрянка» здійснюють превентивні заходи з населенням щодо правил поведінки у прикордонній смузі під час збору дикоросів. Василь Бойко надав детальну інформацію про протиепідемічні заходи та процедуру перетину державного кордону. Начальник підрозділу подякував керівництву РДА за проведену роботу щодо благоустрою ділянки, прилеглої до пункту пропуску «Нові Яриловичі».

Наприкінці наради голова РДА Людмила Позняк звернулась до керівників правоохоронних органів з проханням підтримувати постійний зв’язок з керівництвом РДА з усіх нагальних питань та вчасно доповідати про резонансні події в районі.

За результатами наради були надані рекомендації керівникам правоохоронних органів та силових структур району.